Sivuston ylläpitäjä


Ammattiliitto Pro
Selkämerenkuja 1 A
00180 Helsinki
www.proliitto.fi
jasenpalvelu@proliitto.fi
Puhelin 09 172 731

Liity jäseneksi nyt

Liity Pron jäseneksi tästä.

Kiinnostuitko?

Voit tilata isännöintialaa hoitavan Pron sopimusala-asiamiehen keskustelemaan sinun ja työtovereidesi kanssa isännöintialan kysymyksistä ja haasteista. Kerro meille mikä työpaikallasi askarruttaa, räätälöimme tilaisuuden tarpeisiinne. Ota yhteyttä!

Keskustelu

isännöitsijäJatkuva kiire ja iltakokoukset alkavat taas!16.1.2022 23:30
Vuosi on vaihtunut. Ihanaa (tämä on tietty sarkasmia). On taas se aika vuodesta, kun töissä joutuu kuulemaan sanan tilinpäätös. Se tarkoittaa lisää töitä normaalien työtehtävien päälle:
- tilinpäätökset
- talousarviot
- korjaus- ja kunnossapitotarveselvitykset
- hallituksen kokouskutsut
- hallituksen tilinpäätöskokoukset
- kokouspöytäkirjojen kirjoittaminen
- tilintarkastukset
- yhtiökokouskutsut
- yhtiökokoukset
- yhtiökokouspöytäkirjojen kirjoittaminen
- kaikki muut kokoukset
- lisäksi normaalit työtehtävät, joissa menee normaalin työpäivän verran aikaa

Taitaa tulla kiire, mutta mitä kiire oikeastaan on? Miksi isännöitsijän pitäisi tehdä ainuttakaan ylityötuntia kevään aikana? Oikeasti? Suomessahan on 40 tunnin työviikko, tai jos lounastauko huomioidaan, kuukausipalkkaisella on 7,5 tunnin työpäivä ja 37,5 tunnin työviikko, mutta asiaan:

Kiire ei ole luontainen olotila, eikä varsinkaa mikään tehokkuuden merkki fiman toiminnassa, toimialasta riippumatta. Kun firmassa on aina kiire, se johtuu ainoastaan työnjohdon järjestelykyvyn puutteesta! Työnjohto ylemmässä ja alemmassa tasossa eivät osaa johtaa, jolloin kiire on työntekijöiden harteilla. Aikansa toimii, mutta romahtaa hyvin helposti ja syntyy kiireempi tila. Aletaan paikkaamaan asiaa järjettömillä ylitöillä eli jatkuvilla iltakokouksilla, joka ei ole oikeaa firman hyvinvointia ja perustoimintaa.

Nykyään isännöintialalla kahden työntekijän työt on sälytetty yhdelle, joten jos haluatte polttaa itsenne loppuun, niin siitä vaan. Mitalia ei siitä saa, mutta lopputilin saa heti, kun vähänkin löysäilee ja lopuksi kun ikäännytte niin saatte viimeistään kenkää. Siinä pähkinänkuoressa nykypäivän sairas työelämän kulku. Onnea vaan tulevalle köyhälistölle.

Tehkää työnne hyvin ja lopettakaa ylimääräinen kiire, joka on lopulta omassa päässänne ja stressaa teidät työuupumukseen. Itse keksin asiaan helpotuksen. Kun töissä on kova kiire eli tilinpäätösaika, menen kahville ja annan kiireen mennä ohi. Jos pomo/päälikkö ihmettelee kahvitteluani, kerron keskittyväni kiireeseen ja sisäistämään toimintakuvio, missä järjestyksessä asiat kannattaa toteuttaa.

Ylityö ei ole pakollista. Lopettakaa luulo olevanne korvaamattomia, koska ei se isännöintitoimisto kaadu, jos et tee aina ylitöitä. Herätkää siis jo todellisuuteen ja pitäkää oikeuksistanne kiinni.
Lopputilin saadessa sen voi riitauttaa tai ottaa lopputilin vastaan hymyillen. Eipähän tarvitse enää istua loputtomia iltakokouksia ja tehdä 300-400 tuntia ylitöitä vuodesssa, joista ei ainuttakaan saa vapaana.

Kun työ isännöitsijänä loppuu, elämä alkaa. Se on kuin kuvainnollinen kuolema, jonka jälkeen ihminen syntyy uudelleen ja alkaa elää uutta, parempaa elämää.

isännöitsijäRe: Jatkuva kiire ja iltakokoukset alkavat taas!1.3.2022 0:10
Pakko myöntää, että ovathan nämä 12+ tuntiset työpäivät aivan naurettavia. Perheellisen on vaikea selittää, miksi isi lähtee töihin klo 07:30 ja tulee suoraan töistä kotiin klo 21:00 maanantaista torstaille, joka viikko, neljä kuukautta putkeen.

Ihan oikeasti, joku ratkaisu pitäisi keksiä iltakokouksiin. Se nyt vaan on mautonta pitää työntekijää neljä tuntia ylitöissä joka päivä neljän kuukauden ajan.

Asiakkaista tämä on kuitenkin hienoa. Mitä myöhäisempi kokousaika, sen parempi. Ihanne on, kun klo 8-16 työpäivää tekevä isännöitsijä saadaan istumaan hallituksen kokous klo 19 alkaen. Se on fiksuinta, mitä taloyhtiön hallitus voi vaatia. Kokous juuri sellaiseen aikaan, ettei isännöitsijällä vaan voi olla omaa elämää! Pitkässä juoksussa ihanteellinen tilanne.

kansallisomaisuuden vartijaRe: Jatkuva kiire ja iltakokoukset alkavat taas!8.3.2022 13:33
Vuosien kokemuksella tämänkin voi muuttaa. Toteaa vain, että ei ole mahdollista ja antaa riittävästi muita vaihtoehtoja. Minulta ei löydy ymmärrystä näille säätäjille.

Jos kaiken maailman vauvamuskarit ja muut pitää hoitaa ensin alta pois ja sitten ehkä joogan jälkeen ehtisi kokoukseen, voi miettiä omaa panostaan yhtiössä.

Toki tämä ilmaistaan nätisti ja palveluhenkisesti.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: