Sivuston ylläpitäjä


Ammattiliitto Pro
Selkämerenkuja 1 A
00180 Helsinki
www.proliitto.fi
jasenpalvelu@proliitto.fi
Puhelin 09 172 731

Liity jäseneksi nyt

Liity Pron jäseneksi tästä.

Kiinnostuitko?

Voit tilata isännöintialaa hoitavan Pron sopimusala-asiamiehen keskustelemaan sinun ja työtovereidesi kanssa isännöintialan kysymyksistä ja haasteista. Kerro meille mikä työpaikallasi askarruttaa, räätälöimme tilaisuuden tarpeisiinne. Ota yhteyttä!

Keskustelu

isännöitsijäIhanteellisin alkuaika kokouksille?11.10.2021 18:18
Mikä on sinun mielestäsi ihanteellisin alkuaika hallituksen kokouksille tai yhtiökokouksille?

Klo 8-16 työpäivää tekevänä isännöitsijänä vastaan omasta puolestani, että hallituksen kokoukset ja miksei myös yhtiökokoukset on hyvä saada alkamaan heti työpäivän jatkeena ilman turhaa luppoaikaa. Ihanteellinen aloitusaika kokoukselle on klo 16:00 tai 16:30 tai viimeistään klo 17:00. Jos illan ainut kokous alkaa myöhemmin kuin klo 17, jättää se todella ikävästi tyhjää työpäivän päättymisen ja kokouksen alkamisen väliin. Lisäksi myöhään alkava kokous kestää pidemmälle iltaan kuin aikaisemmin alkanut kokous.

Esim. teen mieluiten työpäivän klo 8-16 ja heti perään kokous klo 16:00-17:30 ja lähden kotiin. Ei niin, että ollaan töissä klo 8-16 ja illan ainut kokous on klo 18:00-19:30. Siinä jää kaksi tuntia työpäivän päättymisen ja kokouksen alkamisen väliin (mitä teen ne kaksi tuntia?) ja klo 18 alkava kokous syö väkisinkin illasta omaa aikaani, kun istun kokouksessa klo 19:30 asti. Siinä ei ole mitään järkeä!

Jokainen voi pohtia klo 8-16 työpäivää tekevälle klo 18:30 alkavan hallituksen kokouksen mielekkyyttä. Se ei nimittäin ole kovinkaan mielekästä! Pyörittelen peukaloita työpäivän päätyttyä klo 16-18:30 ja sitten istun kokousta klo 18:30-20:00 ja saavun suoraan töistä kotiin klo 20:30.

Mikä ihana ilta. Neljän tunnin ylityöt (klo 16-20) yhden hallituksen kokouksen takia. Ei ihan optimaalista, mutta asiakas päättää koska kokous alkaa, joten sen mukaan mennään. Hyvä, ettei hallituksen PJ ehdottanut klo 22 alkavaa kokousta!

Nainen 44Re: Ihanteellisin alkuaika kokouksille?26.10.2021 18:04
Jos jotain hyvää korona toi tullessaan, niin etäkokoukset. Eli vaikka kokous alkaa klo 18.00, ehdin kotiin perheen luokse ja pitää kokouksen kotia käsin. Toki sitten on niitä yhtiöitä, jotka haluavat fyysisen kokouksen ja sen heille toki suon.
Itse toimin siten, että lähtökohtaisesti se olen minä kuka ehdottaa kokouaajat. Tarjoan aina myös aamuja tai alkuiltapäiviä ja nyt etäkokousten myötä monet ovat myös olleet tyytyväisiä aamukokouksiin. Siinä mielessä myös tehokkaita, kun kaikilla on rajallinen aika niin ei jorista kokouksissa tyhjänpäiväisiä.

isännöitsijäRe: Ihanteellisin alkuaika kokouksille?11.11.2021 23:08
Hienoa, että jollain rullaa hommat hyvin. Edellinen etäkokoukseni oli maaliskuussa 2021. Koko korona-aikana etäkokouksia tuli pidettyä noin 5 kpl. Kaikki muut kokoukset olivat kasvotusten, kuten ennen koronaa. Tällä hetkellä asiakkaiden kiinnostus kokoustaa etänä on nolla.

Aika erilaiselta siis näyttää asiat, riippuen mistä käsin katselee. Tuo klo 18 on ikävin mahdollinen alkuaika kokoukselle, olipa kokous etänä tai toimistolla. Jos isännöitsijän työaika on klo 8-16, tarkoittaa klo 18 alkava kokous työskentelyn jatkamista sen jälkeen, kun työpäivä jo päättyi kaksi tuntia aikaisemmin. Ei mahdu minun päähäni, miten tämä olisi kenenkään kannalta järkevää. Parasta olisi, kun kokous on heti työpäivän jatkeena ja vieläpä tehokas ja lyhty esim. klo 16-17. Oma ilta eli oma elämä tulee myytyä liian halvalla, jos istuskelee klo 18-20 parin tunnin kokouksen. Siinä se ilta sitten menikin.

Näitä klo 18-20 hallituksen kokouksia istuvia ei muuten eilen julkistetuissa verotiedoissa paljon näkynyt eli lisätienestien takia kokouksissa ei ylipäänsä ole mitään järkeä. Isännöitsijän työ olisi ihan siedettävää, jos koskaan ei olisi yhtään kokousta. Tai jos on, niiden olisi syytä alkaa ja loppua kahdeksan tunnin työpäivän puitteissa, olipa se työpäivä sitten klo 8-16 tai klo 10-18. Lähtökohtaisesti työt tehdään työajalla eikä illalla kotona kaksi tuntia työpäivän päättymisen jälkeen.

Tietysti, jos ei ole omaa elämää, tämä on kiva harrastus. Ei ole pulaa siitä, että olisi liikaa vapaa-aikaa, kun istuu joka viikko (läpi syksynkin) kolme-neljä iltakokousta klo 17-19 tai klo 18-20 aikoihin. Kyllä ne kokoukset tuhoavat illat ihan kokonaan isännöitsijän elämästä. Toki jää sitä vähän omaa aikaa joka iltaan, kun tulee klo 21 töistä kotiin, mutta ei parissa tunnissa omaa aikaa per vuorokausi ole järkeä. Mitä sitä jaksaa tehdä 12 tuntisen työpäivän jälkeen väsyneenä klo 21-23? Ei yhtään mitään järkevää!

Vanhan 8-säännön mukaan ihmisen kuuluu tehdä töitä 8 tuntia päivässä, viettää omaa elämää 8 tuntia ja nukkua 8 tuntia. Tätä mallia on yllättävän hankala sovittaa isännöitsijän elämään, jos vuodessa on pitkälle yli 100 iltakokousta, joista jokaisesta tulee keskimäärin kolme tuntia ylitöitä odotusaikoineen. Vuositasolla 400 tuntia ylitöitä ei ihan joka arki-iltaan jätä kahdeksaa tuntia omaa aikaa työpäivän jälkeen. Tai sitten unet jäävät tosi vähiin!

Vielä joustotkin pois..Re: Ihanteellisin alkuaika kokouksille?2.12.2021 4:14
Asiat pyörii päässä yölläkin kun kaikkea ei kerkeä n. Klo 4 ja mietin. Klo 8 taas töihin.

isännöitsijäRe: Ihanteellisin alkuaika kokouksille?28.6.2023 19:07
Vastaus: suoraan työpäivän jatkeena eli klo 8-16 työpäivää tekevä istuu kokouksen ennemmin klo 16-18 kuin vaikkapa klo 18-20, joka on aivan naurettava kellonaika kokoukselle: kaksi tuntia työpäivän päättymisen jälkeen alkava kokous... Älytöntä, mutta näitä puheenjohtajat ehdottelevat. Klo 18:30 ja klo 19:00 alkavat hallituksen kokoukset ovat haluttuja. Isännöitisjälle ne ovat älyttömiä.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: