Sivuston ylläpitäjä


Ammattiliitto Pro
Selkämerenkuja 1 A
00180 Helsinki
www.proliitto.fi
jasenpalvelu@proliitto.fi
Puhelin 09 172 731

Liity jäseneksi nyt

Liity Pron jäseneksi tästä.

Kiinnostuitko?

Voit tilata isännöintialaa hoitavan Pron sopimusala-asiamiehen keskustelemaan sinun ja työtovereidesi kanssa isännöintialan kysymyksistä ja haasteista. Kerro meille mikä työpaikallasi askarruttaa, räätälöimme tilaisuuden tarpeisiinne. Ota yhteyttä!

Keskustelu

isännöitsijäJatkuvat keskeytykset kuormittavat!!!26.1.2021 23:46
Erikoinen yhtälä painaa keskittyneesti tilinpäätöksiä, kun samaan aikaan puhelin ja sähköposti huutavat läpi työpäivän. Tämä hullunmylly menee vuosi vuodelta yhä hullummaksi! Korona on heittänyt vielä osansa ihmisten hulluuteen. Isännöitsijä saa kestää kaiken.

Oma tuskani johtuu jatkuvasti keskeytyvästä työnteosta!

"Jatkuvat keskeytykset rasittavat aivoja ja saattavat muuttaa koko työnteon rytmin huonommaksi.
Erinäiset häiriöt keskeyttävät työmme kymmeniä kertoja päivässä. Kaikkia keskeytyksiä ei tietenkään voi ehkäistä, mutta asiaan on hyvä kiinnittää huomiota. Aivotutkija Mona Moisala kertoo Kodin Kuvalehdessä, että tutkimusten mukaan ihmiseltä saattaa kulua jopa yli 20 minuuttia päästä takaisin työn imuun keskeytyksen jälkeen. Siitä voi arvioidusti laskea, montako tuottavaa työtuntia saadaan päivään, jos keskeytyksiä on vaikkapa vain kerran tunnissa."

Minä laskeskelin, että jos yhden työpäivän aikana tulee liioittelematta 20 sähköpostia ja 20 puhelua, niin se tarkoittaa 40 keskeytystä yhden 8 tunnin työpäivän aikana. Se tarkoittaa työnteon keskeytymistä 12 minuutin välein, läpi työpäivän!!! Jos tutkimusten mukaan ihmiseltä saattaa kulua jopa yli 20 minuuttia päästä takaisin työn imuun keskeytyksen jälkeen tarkoittaa se sitä, että KOKO TYÖPÄIVÄN AIKANA EI PÄÄSE TYÖNTEON IMUUN KERTAAKAAN.

Mielestäni tuo on aika huolestuttava asia. Koko viime viikon lisäksi eilen ja tänään allekirjoitan omalta kohdaltani, että työnteosta (= tilinpäätösten teosta) ei tule yhtään mitään, kun jatkuvat puhelut, tekstiviestit, sähköpostit ja toimistolla ilman ajanvarausta käyvät asiakkaat keskeyttävät työnteon aivan jatkuvasti.

Sitten 8 tunnin päivän päätteeksi on niin väsynyt, ettei jaksa jäädä palkattomina ylitöinä tekemään töitä, jotka mielestäni pitäisi saada tehtyä työajalla ilman häiriöitä.

Jatkuvat keskeytykset ovat mielestäni isännöitsijän työn suurin ongelma. Ei kai muuta kuin työajalla sähköposti ja puhelin kiinni. Ei ole vaihtoehtoja. Isännöitsijää ei kuulu voida tavoittaa työajlla koko ajan. Soittoaika klo 8-9 ja klo 15-16. Muu aika puhelin virta pois päältä. En näe tässä ongelmaa, tuskin asiakkaatkaan.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: