Sivuston ylläpitäjä


Ammattiliitto Pro
Selkämerenkuja 1 A
00180 Helsinki
www.proliitto.fi
jasenpalvelu@proliitto.fi
Puhelin 09 172 731

Liity jäseneksi nyt

Liity Pron jäseneksi tästä.

Kiinnostuitko?

Voit tilata isännöintialaa hoitavan Pron sopimusala-asiamiehen keskustelemaan sinun ja työtovereidesi kanssa isännöintialan kysymyksistä ja haasteista. Kerro meille mikä työpaikallasi askarruttaa, räätälöimme tilaisuuden tarpeisiinne. Ota yhteyttä!

Keskustelu

isännöitsijäLisätään vielä isännöitsijän työmäärää!27.6.2020 14:06
Kun työaikaa ei seurata voidaan tulla niin hullunkuriseen tilanteeseen, että isännöintitoimisto, jossa isännöitsijätyöntekijä paiskii hiljaisena vuodenaikana 50 tunnin työviikkoa ja keväällä 60-70 tunnin, otetaan lisää asiakkaita. Kyllähän isännöitsijä nyt muutaman uuden taloyhtiö ehtii hoitaa, kun työmäärä nykyisellään (50-70 tunnin työviikko) on ihan kohtuullinen.

Voiko joku alalla oleva kertoa, miten isännöitsijälle voidaan lisätä useampi uusi taloyhtiö hoidettavaksi, jos nykyisellään vuoden hiljaisimpana aikanakaan ei normaali työmäärä tahdo riittää 30 taloyhtiön asioiden tinkimättömään hoitamiseen. Onko yli 30 taloyhtiötä (joista suurin osa remonttitarpeessa kieriskeleviä 60-70 -luvun kerrostaloja) helposti hoidettava työmäärä? Laitetaanko siihen vielä pari-kolme taloyhtiötä lisää?

Puhelin pirisee ja kokous alkaa viiden minuutin päästä. Viestejä pulpahtelee työpäivän jälkeenkin. Isännöitsijän työpäivä on äärettömän rikkonainen. Jos yhden tunnin aikana tulee kuusi puhelua, et saa edes 10 minuutin keskeytyksettömiä hetkiä työntekoon. Liioittelematta voisi sanoa, että ajoittain työnteko on täysin mahdotonta. Mikään työntekijä millään alalla, olitpa kaupan kassa tai siivooja, ei voi ottaa kesken työpäivän 30:tä sähköpostia ja 25:tä puhelua. Ei kahdeksan tunnin työpäivä voi keskeytyä 55 kertaa. Sehän tarkoittaa 480 minuuttia kestävän työpäivän aikana työn keskeyttämistä laskennallisesti 8,72 minuutin välein. Ei edes sairaanhoitaja voi työvuoron aikana potilaita hoitaessaan vastata 30:neen sähköpostiin ja 25:een puheluun.

Vähän ollaan hukassa, jossa isännöitsijä on töissä 8 tuntia päivässä vain vastaamassa puhelimeen ja sähköposteihin, ja vasta työpäivän JÄLKEEN palkattomina ylitöinä tehdään päivän varsinaiset työt. Toisaalta tämä lienee yleistä kaikissa Suomen isännöintitoimistoissa. Jokaisella jannulla 30 taloyhtiö tai enemmän vastuullaan ja puhelin huutaa hoosiannaan läpi työpäivän. Kyllä sitä työmäärää voisi vähän vielä lisätä. Jos yksi isännöitisjä hoitaa 30 taloyhtiötä, ei 33 taloyhtiötä juuri muuta tilannetta. 33 taloyhtiötä on sopiva määrä yhdelle isännöitsijälle. Ainakin siihen asti, että saadaan lisää asiakkaita.

Huumoeri sikseen. Työnantajan tulisi tietenkin kiinnittää asiaan huomiota. Kaikista yksinkertaisimmillaan se tapahtuu siten, ettei kuormita työntekijöitä liikaa. Miten työntekijöiden kuormitusta seurataan isännöintialalla, jos työaikaa ei seurata? Mihinkään ei tallennu tietoa, tekikö isännöitsijä tällä viikolla 70 tuntia töitä vai ainoastaan 50 tuntia. Pitäisikö työaikaa ja työn kuormittavuutta seurata? Milloin on aikaa palautua työstä? Ei koskaan?

VierasRe: Lisätään vielä isännöitsijän työmäärää!1.9.2020 23:24
Jännää lukea. Taloyhtiössämme 6 vuoden aikana oli 5 isännöitsijää. Parhaasta päästä eivät tehneet mitään (kun kaikki toimeksiannot tulevat hallituksen tolvanoilta, jotka taas eivät osaa tietää mitä pitää tulla ja mitä tilata) huonommasta tekivät kusetusta. Mutta kiva jos joku paiskii töitä taloyhtiöiden hyväksi

isännöitsijäRe: Lisätään vielä isännöitsijän työmäärää!6.9.2020 18:50
Ei pelkästään taloyhtiöiden hyväksi. Jos vuokralainen muuttaa kämppään, jonka edellinen asukas on siivonnut huonosti, alan minä järjestää uudelle sisään muuttaneelle vuokralaiselle mahdollisuutta käyttää taloyhtiön pesutiloja, olen yhteydessä vuokravälittäjään, olen yhteydessä vuokranantajaan ja järjestän asunnon siivousta.

Olin eilen lauantaina töissä 8 tuntia. Yhtenä asiana soittelin vuokralaiselle ja vuokranantajalle, miten asunnon siivous etenee, että saadaan vuokralainen tyytyväiseksi. Eli kyllä. Tässä siloitellaan ilman palkkaa ylitöinä vielä asuntosijoittajien epäonnistumisia ja autetaan vuokralaisia.

MarkusRe: Lisätään vielä isännöitsijän työmäärää!7.9.2020 19:57
"Ei pelkästään taloyhtiöiden hyväksi. Jos vuokralainen muuttaa kämppään, jonka edellinen asukas on siivonnut huonosti, alan minä järjestää uudelle sisään muuttaneelle vuokralaiselle mahdollisuutta käyttää taloyhtiön pesutiloja, olen yhteydessä vuokravälittäjään, olen yhteydessä vuokranantajaan ja järjestän asunnon siivousta."

Miksi ihmeessä? Eihän tämä asia kuulu taloyhtiölle saati isännöitsijälle mitenkään? Nauraisin ulos toimistolta jos joku edes kehtaisi ehdottaa tälläistä järjestelyä.

IATRe: Lisätään vielä isännöitsijän työmäärää!8.9.2020 15:29
" Miksi ihmeessä? Eihän tämä asia kuulu taloyhtiölle saati isännöitsijälle mitenkään? Nauraisin ulos toimistolta jos joku edes kehtaisi ehdottaa tälläistä järjestelyä."

Täysin sama! Jos tässä antaa yhtään siimaa, niin näitä ylimääräisiä, täysin isännöitsijän työhön kuulumattomia asioita saa kyllä hoitaa vaikka kaiket arki-illat ja viikonloput. Yleensä, kun mainitsen näiden lisätöiden veloituksen 85 euroa/alkava tunti ja kysyn, että kenelle lasku osoitetaan, niin yllättäen tilausta ei tulekaan.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: