Sivuston ylläpitäjä


Ammattiliitto Pro
Selkämerenkuja 1 A
00180 Helsinki
www.proliitto.fi
jasenpalvelu@proliitto.fi
Puhelin 09 172 731

Liity jäseneksi nyt

Liity Pron jäseneksi tästä.

Kiinnostuitko?

Voit tilata isännöintialaa hoitavan Pron sopimusala-asiamiehen keskustelemaan sinun ja työtovereidesi kanssa isännöintialan kysymyksistä ja haasteista. Kerro meille mikä työpaikallasi askarruttaa, räätälöimme tilaisuuden tarpeisiinne. Ota yhteyttä!

Keskustelu

isännöitsijäKevään hullu ylityörumba on taas alkanut!30.1.2019 21:25
"Ei tässä ole mitään järkeä! Ei yhtään mitään järkeä!" Tämän tajusin taas tänään tullessani hetki sitten töistä kotiin. Työpäiväni alkoi klo 08:00 ja päättyi klo 20:30. Se oli tasan 12,5 tunnin työpäivä plus työmatkat siihen päälle!

Uusi vuosi on alkanut ja vuoden ensimmäiset tilinpäätöskokoukset istuttu taloyhtiöiden hallitusten kanssa. Silti tätä on vaikeaa uskoa todeksi. Helsinkiläinen 11 taloyhtiötä hoitava isännöitsijä ei ongelmaa ymmärrä, mutta pikkupaikkakunnalla 25-30 taloyhtiötä hoitava isännöitsijä sen tajuaa. Tässä kaikessa nyt vaan ei ole mitään järkeä!

Aivan liian monena iltana aivan liian monta tuntia ylitöitä. Elämässä on varmaan vähän muutakin kuin työnteko. Moniko katuu kuolinvuoteellaan, ettei isännöinyt enempää taloyhtiöitä ja vetänyt vielä muutaman sata iltakokousta enemmän työurallaan?

- teet tilinpäätökset valmiiksi ja laadit 27 talousarviota vuodelle 2019
- kutsut koolle 27 hallituksen kokousta
- istut ylitöinä ilta-aikaan 27 hallituksen kokousta
- kirjoitat 27:n hallituksen kokouksen pöytäkirjat
- viet tilintarkastajalle 27 tilinpäätöstä
- kutsut koolle 27 yhtiökokousta (on muuten muutama sata postitettavaa kirjettä!)
- istut ylitöinä 27 yhtiökokousta
- kirjoitat 27:n yhtiökokouksen pöytäkirjat

Kaikki edellä mainittu on tehtävä normaalien työtehtävien LISÄKSI. Joka päivä työskentelysi keskeytyy jatkuvasti puhelimen sointiin, tekstiviesteihin, kännykän pirahteluun ja sähköpostin kilinään. Porukkaa ramppaa isännöintitoimistolla ilman ajanvarausta ties mitä asiaa toimittamassa. Ei hetken rauhaa. Ei edes 15 minuuttista. Työskentelysi keskeytyy jatkuvasti. Hypit asiasta toisen. Ajatus ei pysy kasassa. Taas puhelin pirahtaa soimaan. Tässä ei ole mitään järkeä! Ei yhtään mitään järkeä!

Ne normaalit työtehtävät ilman kokouksia ja tilinpäätöksiä eivät syksyllä mahtuneet kahdeksan tunnin työpäivään, vaan vuoden hiljaisimpaan aikaan jouduit tekemään rutkasti palkattomia ylitöitä, jopa yli 55 tunnin työviikkoa. Nyt sen kaiken normaalin LISÄKSI tulee yllä mainittu kokousrieha ja yli 50 iltakokousta. Eikä siinäkään vielä mitään, mutta kun tästä ei edes makseta mitään. Se on ehkä se suurin ongelma. Teet 250 tuntia ylitöitä kevään aikana ja katsot tyhjää pankkitiliäsi. Peruspalkka brutto 2500 eur/kk. Kokouspalkkioilla ei saa kaupasta mitään lakritsipatukkaa kalliimpaa. Ei tässä ole mitään järkeä! Ei yhtään mitään järkeä!

Eikä siinäkään vielä mitään, ettei rahaa tule. Mieti miten tuhoat elämäsi ylitöillä! Pitkät työpäivät väsyttävät, pilaavat perhe-elämän ja voivat tehdä sairaaksi. Ylitöistä puhutaan niin paljon, että voisi luulla, että kaikki tekevät ylitöitä. Eivät tee. Kevään kiireidenkin keskellä isännöitsijän on hyvä muistaa, että lähtökohtaisesti työntekijän ei kuulu eikä tarvitse tehdä ylitöitä. Suomessa on 8 tunnin työpäivä ja 40 tunnin työviikko. Työsopimuksessasi tuskin voi olla mainintaa, että viikoittainen työmääräsi olisi yli 40 tuntia, joten se ei voi olla yli 40 tuntia. Eihän?

Jos kokoukset ovat illalla, työpäiväsi kuuluu olla esim. klo 12-20. Saavut töihin puolen päivän aikaan, teet muutaman tunnin töitä, istut pari iltakokousta ja lähdet kotiin. Sen enempää yhden isännöitsijän ei kuulu ehtiä yhden työpäivän aikana. Ei yksi isännöitsijä voi tehdä 1,5 työntekijän työmäärää yhden työntekijän palkalla! Et voi mennä töihin huomenna klo 8, jos työpäiväsi päättyi tänään 12,5 tunnin mittaisena klo 20:30.

Pitkiin, yli 50 tunnin työviikkoihin liittyy kohonnut sydän- ja verisuonisairauksien riski. Univaje ja väsymys ovat pitkien työpäivien tekijöillä yleisempiä kuin muilla, samoin stressioireet, masennus sekä työn ja muun elämän yhteen sovittamisen ongelmat. Vastapainona ylitöistä pitäisi saada rahaa todella paljon, jotta niissä olisi yhtään mitään järkeä. Ei kukaan istu kahden tunnin iltakokousta jollain 50 euron kokouspalkkiolla, josta verottaja vie marginaaliveron muodossa 46 %, vaikka peruspalkkasi onkin mainittu brutto 2500 eur/kk. Lisäansioista ei nyt vaan jää oikein mitään käteen Suomessa, kiitos progressiivisen verotuksen.

Erään tutkimuksen mukaan: ?Tutkijat testasivat 2 214 englantilaisen valkokaulustyöntekijän kognitiivista suorituskykyä. Pitkää eli yli 40 tunnin työviikkoa tekevien päättelykyky heikkeni viidessä vuodessa normaalin työpäivän tekijöihin verrattuna. Jokainen lisätyötunti heikensi testitulosta hieman, ja eniten suoritus heikkeni pisintä, yli 55 tunnin työviikkoa tekevillä.
Pitkät työpäivät saattavat siis jopa tyhmentää.? Miten tämä on huomioitu isännöintialalla? Ei mitenkään. On aika saakelin lyhytnäköistä teettä työntekijöillä 250 tuntia ylitöitä kevään aikana eikä koskaan antaa niitä vapaana sekä kaiken edellä mainitun lisäksi KIELTÄÄ työntekijältä vuosiloman pitäminen.

Et saa pitää vuosilomaasi, etkä saa ylitöitä vapaana, mutta ylitöitä saa kyllä tehdä. Eihän tässä ole yhtään mitään järkeä. Miten tämä voi olla mahdollista Suomessa?
Luovuus vaatii joutenoloa ja erilaisia virikkeitä, jatkuvassa kiireessä ja stressissä ajatukset urautuvat. Oleilemalla saa etäisyyttä asioihin, voi nähdä ne kirkkaammin ja oivaltaa jotakin. Koska isännöitsijä on koko ajan töissä, ei isännöitsijöillä ole käytännössä ollenkaan luovuutta. Sitten ihmetellään, miksi ala on vähän kaavoihin kangistunut. Miksikähän? Liikaa ylitöitä!

Erään it-yrityksen henkilökunta teki jatkuvasti 10-11-tuntista päivää ja väsyi. Sairauspoissaolot lisääntyivät. Alettiin pitää tiimeissä Työterveyslaitoksen konsultoimia työaikojen kehittämispalavereja. Tehtävät priorisoitiin, osatavoitteita asetettiin. Sähköpostia alettiin lukea vain kaksi kertaa päivässä. Sovittiin keskittymishetket, joiden aikana ei sopinut häiritä muita.
Puolen vuoden kuluttua väsymys työaikana oli vähentynyt, samoin stressi. Työ saatiin tehdyksi nopeammin ja jaksettiin tehdä parempaa tulosta. Tätä mieltä olivat sekä esimiehet että työntekijät.

Olisiko tässä jotain ajatusta isännöintitoimistoihin? Taitaa olla niin, että isännöitsijät painavat niin pitkää päivää niin uupuneine, etteivät edes tajua miettiä olisiko muutoksen paikka. Se tässä surullisinta onkin. Ollaan niin syvällä, ettei itsekään enää tajuta ajan hiekan viimeisten jyvästen valuvan tiimalasin alempaan kuppiin. Tiimalasiin liittyy muuten symboliikkaa. Tiimalasi on katoavaisuuden symboli ja usein siihen on liitetty latinankielinen lause Memento mori, muista kuolemaa. Tiimalasi edustaa myös hyveellistä elämää, kohtuullisuutta ja pidättyväisyyttä.
Voinko parempia ohjeita isännöitsijöille antaakaan tulevaa kevättä varten: Memento mori, muista kuolemaa.

isännöitsijäRe: Kevään hullu ylityörumba on taas alkanut!6.2.2019 22:20
Suomen noin 2500:sta päätoimisesta isännöitsijästä ei oikein riitä ruutia tänne. Missä olette? Haloo? Jos saataisiin edes 1 % isännöitsijöistä tänne aktiivisiksi kirjoittajiksi/kommentoimaan, olisi sentään 25 jamppaa höpisemässä.

Kevätrumba on alkanut ja eilinen hallituksen kokous huomioituna huonosti menee. V-käyrä on huipussaan ja kuten mainitsin, olen tänä vuonna istunut kolme tilinpäätöskokousta. Vaivaiset kolme hallituksen kokousta takana ja 24 kpl edessä. Siihen päälle 27 yhtiökokousta. Tässä ei tosiaan ole yhtään mitään järkeä. Nyt jo ottaa aivoon. Miltähän tuntuu kuukauden kuluttua?

Eilen tiistaina ollut hallituksen kokous kesti yli kolme tuntia. En tiedä onko teidän isännöimienne taloyhtiöiden hallitusten kokoukset yli kolme tuntisia. Minulle yksi hallituksen kokous tarkoitti eilen neljän tunnin ylitöitä: töihin klo 08:00 ja töistä kotiin klo 20:05. Neljän tunnin ylityöt yhdestä kokouksesta, joka kesti klo 16:30-19:45. Tuon mittaisessa kokouksessa alkaa kaivata jo aukoa. Ei idioottikaan istu kahdeksan tunnin työpäivän päälle yli kolmen tunnin hallituksen kokousta ilman taukoa kokouksen aikana. Ei yhtään mitään järkeä. Eikä kukaan tervejärkinen ole taloyhtiön hallituksessa, jos kokoukset kestävät yli kolme tuntia. On se idiootillekin pitkä aika istua kokouksessa. Eikö raukoilla ole elämässään parempaa tekemistä?

Kolme hallituksen kokousta olen tänä vuonna istunut. Ylitöitä kertynyt 8,5 tuntia. Yhdestä hallituksen kokouksesta tulee siis minulle noin 2h 50min ylitöitä. Mielestäni se on aika paljon tai sitten vuosi vain alkoi huonosti. Ehkä minulla on Suomen epäkiitollisimmat taloyhtiöt vastuullani. Joku onnekas sekin isännöitsijä nimittäin on, jolla on koko Suomen ikävimmät taloyhtiöt hoidossaan.

27 hallituksen kokousta ja ylitöitä 2h 50min per kokous = 76,5 h ylitöitä pelkistä hallituksen kokouksista helmi-maaliskuun aikana. Siihen päälle 27 yhtiökokousta, joista myös noin 3 h per kokous ylitöitä (sis. odotusajan). Selvästi yli 150 tuntia ylitöitä pelkistä tilinpäätöskokouksista. Siihen päälle muut kokoukset. Ei heitä paljon, kun puhun jatkuvasti 200 tunnin ylitöistä kevään aikana, joita ei saa koskaan pitää vapaana.

Tähän aikaan vuodesta on helppo kypsytellä alan vaihtoa. Edes yrittäjyys ei paljon auta siihen, että tällä alalla nyt vaan sinulla ei ole keväisin omaa elämää. Tällä palkalla se on aika harmillista.

Lopuksi haluan siteerata sanatarkasti tällä viikolla yhdeltä vuokralaiselta saamani tekstiviestin. Murretta joudun tosin vähän muokkaamaan, ettei kukaan tunnista mistä olen kotoisin. Jos kirjoittaisin tekstiviestin tähän, tietäisitte mistä kaupungista olen ja sen jälkeen tietäisitte, kuka minä olen. Sitä riemua ei vielä tarjoilla.

Tähän tekstiviestiin kiteytyy paljon isännöitsijän työhön liittyvää: "Juu äijällä on aika ikävä paikka. Joudut juoksemaan kun he käskevät :D Olen maalta kotoisin ja käytän maalaisjärkeä asioissa. Välillä kaupunkilaisten ongelmat melkeinpä naurattaa."

Isännöitsijä tosiaan juoksee, kun halitus juoksuttaa. Orjan hommaahan tämä on. Ei mitään taloyhtiön "TOIMITUSJOHTAJAN" työtä. Ei tosiaan. Rengin hommaa.

isännöitsijäRe: Kevään hullu ylityörumba on taas alkanut!18.2.2019 23:46
Tänään nössöilin ja lähdin töistä kotiin jo klo 23:10. Alkaa tulla vanhaksi, kun ei jaksa tehdä pidempää päivää.

isännöitsijäRe: Kevään hullu ylityörumba on taas alkanut!21.2.2019 18:48
Alalle aikoville: muistakaa leipoa palkkatoiveeseen pelivaraa palkattomia ylitöitä varten! Omat palkattomat ylityöni tällä viikolla (iltakokouksia ei huomioida, koska niistä saa kokouspalkkion):

- ma 2,5 h (töissä klo 8-16:30 ja klo 21:10-23:10)
- ti 2 h (töissä klo 8-16, odotusaikaa klo 16-16:30, kokoustamista klo 16:30-18:40, töissä klo 18:40-20:10)
- ke 2 h (töissä klo 8-18)
- to 1,5 h (töissä klo 8-17:30)

Neljässä päivässä iltakokousten lisäksi on kertynyt palkatonta ylityötä 8 h. Se on käytännössä yksi kokonainen työpäivä ja mielestäni paljon. Huomenna kuuluisi olla vapaapäivä, jos systeemi olisi reilu, mutta voitte olla varmoja siitä, että työpäiväni alkaa huomenna klo 08:00 ja loppumisesta ei ole mitään varmuutta. Jos tilanteet vaativat, saattaa huominen olla vaikka 12 tuntinen päivä! Armottoman kovaa työtä 2500 euron (brutto)kuukausipalkalla. Vedät koko ajan täysillä. Työpäivän aikana ei ole hiljaisia hetkiä.

ITSRe: Kevään hullu ylityörumba on taas alkanut!22.2.2019 15:18
" Alalle aikoville: muistakaa leipoa palkkatoiveeseen pelivaraa palkattomia ylitöitä varten!"

No eiköhän 99 % ihmisistä ymmärrä työhaastattelussa kysyä firman käytännöt ylitöihin ja palkkaukseen liittyen. Odotteluaika ja muu ylityö menee tietysti työaikapankkiin ja pidetään vapaana. Mikäli ei mene, niin sitten työpaikka vaihtoon netissä vinkumisen sijasta.

Oma työpäiväni päättyi tänään klo. 13. Saldotunnit ovat vielä n. 30 tuntia miinuksella. Eiköhän tässä maalis- ja huhtikuun kokousrumbassa ne mene hieman plussan puolelle, mutta ei varmaan mitään älyttömiä kertymiä tule, ehkäpä maksimissaan viikon verran.

PS. Oletko vieläkään saanut niitä palkka- ja työehtoneuvotteluja aikaiseksi pomosi kanssa vai onko kaikki ylimääräinen aika mennyt netissä itkemiseen? Tuollaisesta saamattomuudesta sietääkin "rangaista" huonolla palkalla ja huonoilla työehdoilla, jos ei osaa ottaa asioita esille pomon kanssa.

isännöitsijäRe: Kevään hullu ylityörumba on taas alkanut!22.2.2019 18:40
"PS. Oletko vieläkään saanut niitä palkka- ja työehtoneuvotteluja aikaiseksi pomosi kanssa vai onko kaikki ylimääräinen aika mennyt netissä itkemiseen?"

Jos jotain positiivista, pyörin täällä vain vapaa-ajallani. Työajalla painana täysillä duunia. Pomoni kanssa en saa sovittua asioista, koska hän on toistaiseksi lomalla. Loma jatkuu määrättömän ajan eli minä vastaan tällä hetkellä 50 taloyhtiön isännöinnistä yksin. Vähän pitää kiirettä! Ei mitään tietoa, koska yrittäjää huvittaa palata takasin töihin. Minä teen kaiken työn, hän nostaa kaiken palkan. On rankkaa olla yrittäjä ja maata etelän auringossa! Paljon helpommalla pääsee, kun on työntekijä.

Työaikakirjanpitoni teen tänne, koska se ei työnantajaani kiinnosta:

- ma, töissä klo 8-16:30 ja klo 21:10-23:10
- ti, töissä klo 8-20:10
- ke, töissä klo 8-18:00
- to, töissä klo 8-17:30
- pe, töissä klo 8-16:30

Ylitöitä tällä viikolla: yli 10,5 h, joista palkatonta ylityötä 8,5 h

P.S. Työnhaku on täysillä päällä. Viimeksi tänään klo 9 soitti kilpailevan isännöintitoimiston toimitusjohtaja ja kysyi, olenhan tulossa heille töihin.

Rehellisyyden nimissä, se ei mennyt ihan noin. Työpaikka jonka piti olla minun on nyt julkisessa haussa. Paikkakunnan merkittävimmän isännöintitoimiston TJ soitti minulle tänään klo 9 ja pyysi lähettämään työhakemuksen. Näin se oikeasti meni. Minua harmittaa. Työpaikan piti olla MINUN. Sen ei pitänyt mennä julkiseen hakuun!

No, aina voin irtisanoutua, perustaa oman isännöintitoimiston ja viedä mukanani nykyisin vastuullani olevista taloyhtiöistä niin monta kuin pystyn. En ole luotu palkkaorjaksi. En ole mitään velkaa nykyiselle työantajalleni.

isännöitsijäRe: Kevään hullu ylityörumba on taas alkanut!23.2.2019 12:18
Itselleni kirjoitan:

Onhan se tosiaan aika huolestuttavaa, outoa ja jopa kummallista, jos suorahaussa ollut työtehtävä onkin yhtäkkiä julkisessa haussa. Ainut johtopäätös on se, että sopivaa kandidaattia ei löytynyt.

"Suorahaku eli headhunting on sopivien ehdokkaiden etsimistä avoimeen työtehtävään ilman, että työpaikasta ilmoitetaan julkisesti. Sopivia ehdokkaita etsitään aktiivisesti ja heihin otetaan suoraan yhteyttä sekä tiedustellaan heidän kiinnostustaan kyseiseen tehtävään."

Edellä mainittu paikkakunnan merkittävimmän isännöintitoimiston TJ haastatteli tammikuussa muutaman sopivan ehdokkaan. Nyt odottaessani puhelinsoittoa, että "paikka on sinun" kyseinen TJ soittikin minulle ja pyysi lähettämään työhakemuksen. Hän kertoi työpaikan olevan julkisessa haussa.

Mitä ihmettä? Jos hän haastatteli minut jo tammikuussa ja olisi halunnut palkata, miksi ihmeessä työpaikka on nyt julkisessa haussa? Vielä kummallisempaa on, että hän näkee vaivaa soittaakseen minulle, että "lähetäthän hakemuksen". Siis mitä?!?!?!? Hakemukseni oli tammikuinen tapaamisemme. Jos siltä pohjalta ei ole aivan varma haluaako palkata minut, niin sitten kannattaa tehdä työntekijän hakemisesta julkinen prosessi, mutta miksi enää kysellä perääni ja pyytää lähettämään työhakemuksen?

Jotenkin ristiriitainen tilanne. Jos minä olisin yrittäjä ja tapaisin sopivia ehdokkaita työntekijäkseni, niin ainut syy laittaa duuni yleiseen hakuun kuukautta myöhemmin olisi vain ja ainoastaan se, että sopivaa ehdokasta ei löytynyt. Se on ainut looginen lopputulos tilanteeseen. Jos sopiva ehdokas löytyy ja haluan palkata hänet, miksi ihmeessä laittaisin työn vielä julkiseen hakuun? Varmuuden vuoksiko? Enkö sitten olekaan ihan varma, kenet haluan palkata?

Mietin siis, miksi lähettäisin työhakemuksen uudelleen vielä sen jälkeen, kun olen ollut jo haastateltavana. Eihän suorahaku ihan näin mene, että työpaikka laitetaan julkiseen hakuun.

isännöitsijäRe: Kevään hullu ylityörumba on taas alkanut!25.2.2019 23:38
Suurin osa työntekijöistä tekee ylityöt oma-aloitteisesti, jolloin kyse ei ole ylitöistä. Työaikalain mukaan lisä- tai ylityötä on TYÖNANTAJAN ALOITTEESTA sovitun työajan lisäksi tehty työ. Lähtökohtaisesti siis työt täytyisi jättää ensin tekemättä ja odottaa, että työnantaja vaatii niiden tekemistä sovitun työajan ulkopuolella. Jos työntekijä itse haluaa olla tunnollinen ja viettää aikaansa työpaikalla niin siitä vaan.

Eri asia on miten voi jättää työt tekemättä? Sitä mietin taas tänään, kun aloitin viikon "normisti" eli kellottamalla työssäoloaikaa klo 08:00-21:00. Olo on kuin toissapäivänä maratonin juosseella, jonka olisi pitänyt taas tänään vetäistä 42 kilometriä. Ei pysty. Ei vaan jaksa. Paikat on tyhjät ja hapoilla. Ei ole voimaa vetää enää yhtään. Akut on tyhjät. Viikonloppu ei riitä toipumiseen. Joka maanantaina töissä edellistä maanantaita väsyneempänä. Jatkuva väsymys, jatkuva alamäki. Maanantaina iltapäivällä toivoo, että olisi jo perjantai klo 18, että pääsisi töistä kotiin.

Jossain kohtaa päivää oli kuvainnollisesti oksettava olo. Onhan tämä suoraan suomeksi sanottuna aivan hirveää! Eihän kukaan normaali ihminen halua tehdä 2500 euron (brutto)kuukausipalkalla 13 tuntista työpäivää. Ei aivan normaalia. Kuka työantaja kasaa tällaisen työmäärän työntkeijälleen? Ehkä kannattaisi seurata työaikaa. Ilman työaikaseurantaa ei voi tietää, miten homma pyörii, kun herra johtaja tulee töihin klo 9 ja lähtee kotiin klo 16. Hänellä ei taida olla näppituntumaa asioihin tai reaalimaailmaan muutenkaan?

Sain tänään sähköpostin yhdeltä isännöitsijältä. Hän kertoi olleensa viime perjantain viettämässä vapaapäivää. Veti hiljaiseksi enkä osaa sanoa vieläkään siihen mitään. Minulla oli viime viikko "vaihteeksi" yli 50 tuntinen ja aloitin tämän viikon 13 tuntisella työpäivällä ja joku toinen samalla alalla oleva työntekijä kertoo pitäneensä viime perjantain vapaana. Täysin uskomatonta.

Entinen isännöitsijä Re: Kevään hullu ylityörumba on taas alkanut!22.4.2019 19:44
Yrittäkää kestää, kohta ylityörumba pitäisi päättyä. Muuten olen sitä mieltä, että ylitöistä pitää maksaa kuten muillakin aloilla. Kaikki nuo ylityöt ovat pois itseltä, perheeltä, lähimmäisiltä. Eläkää nyt elämää, ei sitku elämää.

isännöitsijäRe: Kevään hullu ylityörumba on taas alkanut!10.11.2019 11:40
Kokousrumba pyörii tälläkin hetkellä: tällä viikolla kaksi iltakokousta, seuraava iltakokous on onneksi vasta huomenna maanantaina klo 18-20. Painetaan siis 12 tuntista päivää vuoden "hiljaisena" aikana. Onneksi pian on taas kevät iltakokouksineen. Vähän vaihtelua tähän läpi syksyn jatkuneeseen iltakokoustamiseen!

Iltakokousten jälkeen moni valvoo myöhempään kuin muina iltoina, koska vireystaso pysyy kokouksen jälkeen korkealla vielä tunteja. Yöunet voivat jäädä palautumisen kannalta liian lyhyiksi, jos seuraavana aamuna on kiirehdittävä aikaisin toimistolle. Tutkimusten mukaan riittämätön palautuminen laskee työtehoa ja työn laatua seuraavana päivänä.

Palautuminen on tärkeää myös positiivisen vireen säilyttämiseksi työssä. Tuoreen tutkimuksemme mukaan työasioista irrottautuminen ja rentoutuminen vapaa-ajalla ovat olennaisia myönteisten työkokemusten mahdollistajia. Mikäli työasiat pyörivät mielessä vapaallakin, eikä rentoutumiselle löydy aikaa jatkuvien iltakokousten vuoksi, haastava työ menettää hohtonsa ja uupumisriski nousee.

isännöitsijäRe: Kevään hullu ylityörumba on taas alkanut!14.11.2019 16:55
Isännöitsijän työaikaa ei voi seurata, luki jossain. Niin varmaan. Minä ainakin pystyn seuraamaan omaa työaikaani.

Tällä viikolla:
ma klo 8:00-20:30
ti klo 8:00-18:30
ke klo 8:00-17:00
to klo 8:00-16:00 ja iltakokous klo 18-20

On tämä mukavaa tämä isännöitsijätyöntekijän arki näin hiljaisena vuodenaikana, kun ylitöitä tulee vain 10 h viikossa. Keväällä tehdään sitten paljon pidempää päivää. Tehtyjä ylitöitä (keväällä yli 200 tuntia, syksyllä yli 100 tuntia) ei saa tietenkään koskaan vapaana. Ainut haave on se, että saisi pitää edes vuosilomat!

isännöitsijäRe: Kevään hullu ylityörumba on taas alkanut!20.11.2019 19:30
Pitäkää vaari siitä, että saatte kunnon korvauksen kovasta työstänne, isännöitsijät. Lueskelen juuri virtuaalivaluuttahuijauksesta kertovaa Ylen MOT:n artikkelia. "Juhlittu virtuaalivaluutta näyttää maailmanluokan pyramidihuijaukselta. Tavalliset suomalaiset sijoittivat vuosina 2014?2016 OneCoiniin yli 40 miljoonaa euroa." Suuri osa menettää kaiken sijoittamansa rahan. Jotkut tosin tienasivat satumaisesti ennen pyramidihuijauksen paljastumista. He eivät ole isännöitsijätyöntekijöitä. He ovat verkostomarkkinoinnin "ammattilaisia".

"Mun parhaat kaverit, kenen kanssa mä teen duunia, niin parhaat tienasivat kahta miljoonaa kuukaudessa. Meitä on se yli 400 kaveria, joka tekee sen 150 000 euroa joka kuukausi." - Kari Wahlroos, OneCoin

KAHDEN MILJOONAN euron KUUKAUSIPALKKA parhailla? Yli 400 jamppaa tienannut sen 150 000 euroa KUUKAUDESSA? Näin taviksen silmin: Uskomatonta. 150 000 euroa/kk on hyvä palkka. Varsinkin jos se tulee laittomista puuhista eikä siitä tarvitse maksaa veroja! Näitä kavereita on turha etsiä julkisista verotiedoista. He eivät veroja maksele, ja miksi makselisivat? Veronmaksu on tavallisia pienipalkkaisia varten.

Toki eihän tässä ole mitään syytä olla kateellinen jollekin, joka huijaa ihmisiä ja huijaamalla tienaa satumaisesti, mutta silti. On tämä maailma uskomaton paikka. Rehellisellä työllä moni fiksukin elää säälittävästi kituuttaen läpi elämänsä ja samaan aikaan rikolliselle tielle astuvat fiksut tienaavat satumaisesti enemmän. On siinä tietyssä mielessä jotain epäreilua.

Minä teen töitä kellon ympäri läpi koko vuoden. Se lienee tullut kaikille selväksi tänne aloittamistani lohkoketjuista ja kommenteista. Jossain menee silti pahasti pieleen, kun oma pankkitili huutaa ainaista tyhjyyttään ja samaan aikaan "Kari Wahlroosit" ajavat 600 000 euron Ferrareilla ja tienaavat 2 miljoonaa euroa kuukaudessa.

Mitä tämä liittyy isännöitsijöihin? Tyydyn toteamaan, että 2 miljoonaa euroa (jonkun kuukausipalkka!) on 40 000 eur/vuosi (brutto) tienaavalle isännöitsijätyöntekijälle 50 vuoden palkka. Minun pitäisi siis tehdä töitä 50 vuotta 50-60 tuntia viikossa ja istua illat kokouksissa, että tienaan sen, mitä joku saa kuukaudessa.

Pakko sanoa, että edellä kerrotun kaltaiset uutiset laittavat asioita perspektiiviin. Ehkä minun ei ole jatkossa mitään tarvetta jäädä enää työpäivän jälkeen tekemään palkattomia ylitöitä sekunniksikaan, kun siitä ei makseta. Eri asia tietysti, jos saisin edes 40 000 euroa kuukaudessa. Puolen miljoonan euron vuosipalkalla voisi jo venyä ylitöille.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: