Sivuston ylläpitäjä


Ammattiliitto Pro
Selkämerenkuja 1 A
00180 Helsinki
www.proliitto.fi
jasenpalvelu@proliitto.fi
Puhelin 09 172 731

Liity jäseneksi nyt

Liity Pron jäseneksi tästä.

Kiinnostuitko?

Voit tilata isännöintialaa hoitavan Pron sopimusala-asiamiehen keskustelemaan sinun ja työtovereidesi kanssa isännöintialan kysymyksistä ja haasteista. Kerro meille mikä työpaikallasi askarruttaa, räätälöimme tilaisuuden tarpeisiinne. Ota yhteyttä!

Keskustelu

isännöitsijäPitämättömät vuosilomat?27.12.2018
Voiko työantaja kieltää työntekijää pitämästä vuosilomaa? Laki sanoo, että loma tulee pitää sinä kalenterivuonna, jona lomanmääräytymisvuosi päättyy, tai seuraavan vuoden huhtikuun loppuun mennessä. Toisaalta isännöintitoimistoissa ei seurata työaikaa, joten siinäkään kohtaa lakia ei noudateta, joten miksi vuosilomien yhteydessä?

Millainen työantaja kieltää vuosiloman pitämisen työtekijältään tai ei huolehdi siitä, että työntekijät pitävät lakisääteiset lomansa? Sormeni tässä syyhyävät hiljalleen pitkän talviloman suuntaan. Ei minulle ole kuin 3 viikkoa vuosilomaa jemmassa. Yksi viikko on vuosilomaa viime lomamääräytymisvuodelta, kaksi viikkoa ovat perua aikaisemmilta vuosilta, kun työantajani on kieltänyt vuosiloman pitämisen. Koskahan saan pitää vuosilomani?

Eikö isännöitsijälle olisi nautinnollisinta lomailla kevään aikana edes pari kolme viikkoa? Töiden tekeminen (vuosilomani aikana) ei ole minun ongelmani. Se on työantajani ongelma. Taloyhtiöt ovat tehneet isännöintisopimuksen isännöintiyrityksen kanssa, eivät minun kanssani. Minä istun töissä 7,5 h arkipäivisin ja jos hommat eivät tule tehdyksi, on tilanne työantajani ongelma, ei minun.

Vuoteen 2019 lähdetään siis vähän eri tunnelmissa johtuen vuoden 2018 naurettavuudesta (palkka suhteessa tehdyn työn määrään). Ei enää 57 tuntisia työviikkoja tai vuosilomakieltoa! 2019 en jätä käyttämättä talvilomaani, vaikka työantajani taas kieltäisi. Kun kello on 16:00 kävelen toimiston ovesta ulos. Miksi tekisin kolme tuntia pakatonta ylityötä, jos yrittäjä itse poistuu työpaikalta klo 16? Eihän palkattomissa ylitöissä ole mitään järkeä: työntekijä painaa enemmän duunia kuin yrittäjä! Tähän tulee muutos 2019.

Tuskin työntekijää, joka tekee 37,5 h viikossa töitä voidaan irtisanoa sen takia, että kieltäytyy tekemästä palkatonta ylityötä. Iltakokouksia joudun kuitenkin valitettavasti istumaan myös 2019.

isännöitsijäRe: Pitämättömät vuosilomat?3.1.2019 21:30
"Kun kello on 16:00 kävelen toimiston ovesta ulos."

Persiilleen meni. Ke 2.1.2019 painettiin jo palkattomia ylitöitä. Hieno aloitus vuodelle ja korostaa isännöintialan ongelmia. Sitä "itseään" sataa niskaan vuoden jokaisena arkipäivänä.

Hyvää alkanutta vuotta kaikille. Kärsikää isännöitsijät, kärsikää!!! Upea vuosi tulossa.

työntekijäisännöitsijäRe: Pitämättömät vuosilomat?4.1.2019 13:26
Mikä meni pieleen? Miksi teit ylitöitä ja vielä palkattomia, saatko pitää edes tunnit vapaana?

isännöitsijäRe: Pitämättömät vuosilomat?11.1.2019 18:48
Yritin vetää koko vuoden 2019 läpi ilman minuuttiakaan palkattomia ylitöitä. Tämä tavoite epäonnistui jo heti tammikuun alussa. En saa pitää ylityötunteja vapaana, mutta toisaalta koko työtilanteeni on saanut mielenkiintoisen käänteen. Siitä ehkä lisää jossain vaiheessa.

Sain puhelinsoiton, joka tyypillisesti muuttaa loppuelämän. Jokainen tietää mitä taphtuu, kun headhunter soittaa. Se on aika irtisanouta ja vaihtaa paikkaa. Lisää vastuuta kolminkertaisella palkalla.

isännöitsijäRe: Pitämättömät vuosilomat?8.2.2019 18:36
Mites muilla? Saatteko pitää vuosilomianne? Saatteko lomailla alkuvuoden aikana vai onko lomakielto päällä?

Se on aika hurjaa, jos ei saa pitää talvilomia koskaan. Ainut aika vuodesta lomailla on kesä ja joka vuosi jää viikon verran vuosilomaa käyttämättä.

TyöntekijäisännöitsijäRe: Pitämättömät vuosilomat?10.2.2019 7:48
Tuore työsuhde, ei vielä talvilomaa. Täyden kesäloman neuvottelin, unohdin koko talviloman, oma moka. Jos olisi talvilomaa, saisin sen pitää talviaikaan. Likumat käytössä ympäri vuoden.

isännöitsijäRe: Pitämättömät vuosilomat?11.2.2019 21:46
"Täyden kesäloman neuvottelin, unohdin koko talviloman, oma moka."

Olisit kysynyt minulta ;)

On tullut mietittyä näitä asioita. Tärkeintä on, ettei unohda mitään. Minä en unohda pitämättömiä vuosilomiani.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: