Sivuston ylläpitäjä


Ammattiliitto Pro
Selkämerenkuja 1 A
00180 Helsinki
www.proliitto.fi
jasenpalvelu@proliitto.fi
Puhelin 09 172 731

Liity jäseneksi nyt

Liity Pron jäseneksi tästä.

Kiinnostuitko?

Voit tilata isännöintialaa hoitavan Pron sopimusala-asiamiehen keskustelemaan sinun ja työtovereidesi kanssa isännöintialan kysymyksistä ja haasteista. Kerro meille mikä työpaikallasi askarruttaa, räätälöimme tilaisuuden tarpeisiinne. Ota yhteyttä!

Keskustelu

isännöitsijäIsännöitsijän irtisanoutuminen17.11.2018 17:30
En tiedä mitä te teette viikonloppuisin, mutta minä mietin työasioita: palkkaani, asiakkaita, rikoksia joihin työantajani on syyllistynyt, petosta johon työantajani on syyllistynyt, irtisanoutumista. Mietin ja pohdin paljon kaikenlaista.

Maailma on kummallinen paikka. Välinpitämättömimmillä pikkurikollisilla eli joillakin yrittäjillä menee taloudellisesta vankasti, mutta rehellinen työntekijä voi vain ihmetellä pientä palkkaansa ja tyhjää pankkitiliään. Toisaalta palkkapäiväni on kuun 15. päivä, joten siksi tililläni on nyt 17.11. noin 200 euroa, jolla pärjää mukavasti seuraavat neljä viikkoa, ostaa joululahjat, uudet talvirenkaat autoon, varaa talven ulkomaanmatkan (en ole oikeasti ollut viiteen vuoteen ulkomailla!) sekä laittaa lopuksi jäljelle jääneen rahan säästöön. Ei kukaan tee töitä, jos siitä ei jää yhtään "hyvää" itselle. Ei kukaan täysijärkinen ainakaan.

Milloin irtisanoutua? Kas siinä pulma. Irtisanoutuminen on monille kiusallinen tilanne ja aiheuttaa etukäteen stressiä. En ole koskaan irtisanoutunut, mutta kerta se ensimmäinenkin. Irtisanoutumista opastavan artikkelin mukaan: "Irtisanoutuminen kannattaa ajoittaa oikein. Jos tiedät, että yritys maksaa myöhemmin hyvät bonukset, voi olla taloudellisesti viisasta odottaa tähän asti, ellei uusi työ ole jo odottamassa. Ajoitusta kannattaa miettiä myös maineen kannalta. Ellei sinua kiskota toisaalle unelmatöihin, työkaverisi voivat tuntea olonsa petetyksi, jos lähdet kesken kiireellisimmän sesongin tai haastavan projektin."

Isännöitsijän työssä ei ole pelkona, että saisi bonuksia vaikka tekisit mitä. Sitä tärkeämpää on miettiä, missä kohtaa työvuotta on oiva aika irtisanoutua: juuri ennen kevään kokousrumbaa, heti kevään kokouskiireiden jälkeen, juuri ennen kesälomalle jäämistä, heti kesälomalta paluun yhteydessä? Pitäisikö irtisanoutua juuri ennen kuin työantaja on jäämässä lomalle vai joulun aikoihin? Olisi metkaa järjestää yrittäjän kesälomalle vähän muuta tekemistä kuin lomanvietto! Onko sopiva viikonpäivä maanantai vai perjantai, vai jotain siltä väliltä? Haluaako työantaja kuulla irtisanoutumisestasi perjantaina klo 15 vai maanantaina klo 9? Onko sillä loppujen lopuksi mitään väliä, milloin irtisanoutuu?

Mitä tapahtuu irtisanoutumisesi jälkeen? "Työnantajasi saattaa tehdä sinulle uuden tarjouksen, kun ilmoitat vaihtavasi työpaikkaa". Irtisanoutuminen voi olla isännöitsijälle paras keino saada se 1500 euron palkankorotus, tai sitten ei.

Irtisanoutuminen on kuin avioero. Kun homman on laittanut vireille, mikään ei ole enää kuin ennen. Moni avioeron vireille laittava pariskunta muuttaa heti erilleen, vaikka ero astuisi voimaan kuukausia myöhemmin. Työelämässä on kiusallista, että oman irtisanoutumisen jälkeen joutuu tulemaan töihin! Huh kuinka noloa. Pahinta on, jos on normaalista poikkeava irtisanomisaika. Normaalisti alle 5 vuoden työsuhteissa irtisanoutumisaika on 2 viikkoa ja pidemmissä suhteissa 1 kk. Poikkeuksellista on, jos itse irtisanoutuessasi alle 5 vuoden työsuhteessa irtisanomisaikasi onkin 3 kuukautta!

3 kuukautta on pitkä aika käydä töissä sen jälkeen, kun on irtosanoutunut. Yhtä erikoista on se, kuka työantaja haluaa katsella toimistolla kolme kuukautta istuskelevaa isännöitsijää? Toki irtisanomisajalla joutuu tekemään töitä, mutta turkin irtisanoutumisen jälkeen tarvitsee enää sykkiä yli 60 tunnin työviikkoa tai painaa iltakokouksia! Oma kalenteri kun täyttyy kummasti ihan jokaisen illan osalta, kun on irtisanoutunut!

Irtisanoutumalla iltakokoukset loppuvat sentään välittömästi, vaikka muutoin joutuisi pyörimään käsittämättömät 3 kuukautta nykyisessä työpaikassa. Järjettömän pitkän irtisanomisajan takia mietinkin, milloin on oikea aika vetää liipaisimesta. Tarkoitan kuvainnollista liipaisimen painallusta, en aseen liipaisimen painallusta. Tarkoitan hetkeä, kun työntekijä ilmoittaa, että "IRTISANOUDUN!" Hetkeä, jonka jälkeen ei ole enää paluuta vanhaan normaaliin.

työntekijäisännöitsijäRe: Isännöitsijän irtisanoutuminen22.11.2018 10:54
Itse olen isännöitsijän työstä irtisanoutunut yhden kerran. Se tapahtui silloin heinäkuussa, pidin irtisanomisaikana myös puolet kesälomastani. Työt tein niin kuin ennenkin, myös iltakokoukset. Työnanatajan kannalta tuo heinäkuu ei ole kaikkein huonoin, vielä on aikaa rekrytoida ja ajaa sisään uusi tekijä kevään kiireitä varten.

Jos olisin tehnyt työsopimuksen vaikka marras- tai joulukuussa tätä nykyistä työtä varten, olisin irtisanoutunut silloin, eli en ajoittaisi irtisanoutumistani minkään muun kuin oman haluni, oman elämäni, uuden työn mukaisesti.

Tee jotain asialleRe: Isännöitsijän irtisanoutuminen25.11.2018 11:09
Jokainen on oman onnensa seppä. Niin se vaan menee halusit tai et. Jos on tahtoa, lujuutta, älyä, riskinottokykyä ja kärsivällisyyttä on mahdollisuudet vaikka mihin. Jos käyttäytyy niin kuin lammas niin varmasti käytetään joka käänteessä hyväksi. Olen irtisanoutunut muutaman kerran urallani, eikä siinä mitään ihmeellistä ole. Voit siellä vaikka kahvitella koko päivän ja aukoa päätäsi toimarille niistä laittomuuksista koko 3 kuukauden ajan jos ei mikään muu huvita, palkan sinä siltä ajalta kuitenkin saat. Palkan vuoksi pelkästään työtä monesti tehdään joten jos toinen maksaa paremmin menetetystä vapaa-ajasta niin lappu pöydälle välittömästi. Isännöitsijän työkin on pitkälti sellaista että mikäli tykkää tulla alistetuksi niin hyvä palkka on varmasti se toisasiallinen asia. Jotenkin tekstistäsi sai käsityksen että kuulut juuri tähän kategoriaan "lammas". Ota siis viimeistään nyt itseäsi niskasta kiinni ja luo oma menestykseksi. Lopeta jahkailu ettet jää nurkkiin katkerana voivottelemaan kohtalosi jos nykyinen työpaikkasi noin paljon sinua pännii.

En minä ole trolliRe: Isännöitsijän irtisanoutuminen25.11.2018 11:39
Ei tuollaista oikeasti ole olemassa. Ammattiliiton ylläpitämät sivut ja viestit sen mukaisia. Työntekijän työehdot ja olot ovat tietysti aivan kauheat ja työnantaja esitetään riistäjänä ja sikana.

Sinänsä oiva ajatus ammattiliitolta mutta viestit on niin läpinäkyviä ettei noita voi hyvällä tahdollakaan uskoa oikeiksi...

isännöitsijäRe: Isännöitsijän irtisanoutuminen2.12.2018 18:05
"Jos olisin tehnyt työsopimuksen vaikka marras- tai joulukuussa tätä nykyistä työtä varten, olisin irtisanoutunut silloin, eli en ajoittaisi irtisanoutumistani minkään muun kuin oman haluni, oman elämäni, uuden työn mukaisesti."

Tämä lienee paras neuvo. On turha leikkiä marttyyriä naurettavan pienellä palkalla ja uhrautua "vielä yhden" kevätkokouskiireisen puolivuotisen ja irtisanoutua kesäkuun alussa. Miksi? Miksi minä antaisin kaikkeni, juoksisin vielä yhden kuvainnollisen maratonin, ja vasta sen jälkeen kiittäisin ja kumastaisin ennen kesälomille lähtöä. Eri asia olisi, jos rahallinen korvaus työstä oli ns. kunnollinen ja rielu.

"Lopeta jahkailu ettet jää nurkkiin katkerana voivottelemaan kohtalosi jos nykyinen työpaikkasi noin paljon sinua pännii."

Lähinnä vaan palkka pännii ja se pänniikin aika isosti! Uutta asiakasta lykkää ovesta sisään ehdollisilla sopimuksilla (eli taloyhtiöt ovat pyytäneet tarjousta vain sillä ehdolla, että minut nimetään vastuulliseksi isännöitsijäksi). Ei tässä mitään henkseleitä tarvitse paukuttaa, että firman toimitusjohtaja ei kelpaa isännöimään uutta asiakasta vaan taloyhtiön hallitus haluaa vastuuisännöitsijäksi työntekijän, joka ns. hoitaa homman kotiin.

Mitä sanon taloyhtiön hallitukselle, joka tulee toimistollemme keskustelemaan isännöintisopimuksen tekemisestä ja allekirjoittaa sopimuksen alkamaan 1.1.2019? Sanonko, että mietin juuri, että irtisanoudunko ensi viikolla vai vasta puolen vuoden kuluttua, mutta tervetuloa asiakkaaksi. Nimi paperiin, kiitos! Eli nyt tekosyynäni on se, että pitää ajaa uusi asiakas sisään, kun asiakas haluaa minut isännöitsijäksi.

Kyllä minä kesällä 2019 voin tämän työni jättää. Kerroin juuri viime viikolla paikallisen isännöitsijäyhdistyksen puheenjohtajalle, että olen siirtymässä yrittäjäksi. "Tietääkö työantajasi tästä?" hän kysyi. "Ei tiedä. Pitäisikö tietää?" vastasin johtavlle isännöitsijälle.

Verkto on siis vesillä ja koko kaupunki (paitsi työantajani) tietää, että olen siirtymässä yrittäjäksi. Oma toimisto tai ostettava toimisto.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: