Sivuston ylläpitäjä


Ammattiliitto Pro
Selkämerenkuja 1 A
00180 Helsinki
www.proliitto.fi
jasenpalvelu@proliitto.fi
Puhelin 09 172 731

Liity jäseneksi nyt

Liity Pron jäseneksi tästä.

Kiinnostuitko?

Voit tilata isännöintialaa hoitavan Pron sopimusala-asiamiehen keskustelemaan sinun ja työtovereidesi kanssa isännöintialan kysymyksistä ja haasteista. Kerro meille mikä työpaikallasi askarruttaa, räätälöimme tilaisuuden tarpeisiinne. Ota yhteyttä!

Keskustelu

isännöitsijäJoulubonukset - paljonko sait?11.11.2018 17:20
Vuosi lähenee loppuaan. Huippuisännöitsijä saanee huippubonukset myös tänä vuonna. Korjausrakentaminen on huipussaan ja isännöitsijät paiskineet taas satoja tunteja palkattomia ylitöitä työantajansa pussiin. Kuinka suurta bonusta sinä odottelet tältä vuodelta?

Itse toivon, ettei viime vuosi toista itseään. Vuonna 2017 yrittäjä päätti, että työntekijöille ei ole syytä jakaa bonuksia, tekihän firma kuitenkin kaikkien aikojen parhaan liiketuloksen. Tämä vain alleviivaa alan täydellistä epäloogisuutta johtoprosesseissa sekä yrittäjien osaamattomuutta ja kyvyttömyyttä, jolle on ominaista työntekijän palkitseminen kun menee huonosti, mutta sitten kun pieni isännöintitoimisto vääntää 350 000 euron liikevaihdolla +100 000 euroa tulosta, ei työntekijän kannata haaveilla siitä lohkeavan euron hyrrää itselle. Mitäpä se raha niille kuuluu, jotka sen ovat palkattomia ylitöitä paiskimalla tienanneet. Väännät vuodessa yli 300 tuntia ylitöitä ja puserrat ihastuttavaa tulosta firman kassaan, niin yrittäjä pitää kiitollisena huolen, ettet pääse edes maistamaan kakkua, kunnon siivun syömisestä puhumattakaan.

Kakku kuuluu kokonaan yrittäjälle sillä perusteella, että työntekijät ovat tehneet kakun! Mutta yrittäjä tietää, että hän osti jauhot ja kananmunat, joten muiden aherruksen lopputulos kuuluu kokonaan hänelle. Niin varmaan. Onneksi sitä voi jatkossa leipoa omat kakkunsa, kun on ensin jättänyt irtisanoutumisilmoituksen työantajalleen ja malttanut odottaa kuukausien mittaisen irtisanomisajan kuluminen, että pääsee viemään asiakkaat mukanaan omaan perustettavaan isännöintitoimistoon.

Että Hyvää Joulua yrittäjälle ja kiitos kuluneesta vuodesta!

työntekijäisännöitsijäRe: Joulubonukset - paljonko sait?11.11.2018 18:55
Viime vuonna 0 ?, tältä vuodelta odotan tasan samaa. Jokainen voi ryhtyä yrittäjäksi ja jakaa niinpaljon bonuksia kuin haluaa. Itse en jakaisi jos olisin yrittäjä.

isännöitsijäRe: Joulubonukset - paljonko sait?11.11.2018 19:07
"Itse en jakaisi jos olisin yrittäjä."

Itsepä hoidat taloyhtiösi.

Kommenteistasi tulee mieleen yksi paikallinen YH-Asuntojen isännöitsijä. Hän on toisaalta mukava, mutta toisaalta vaikuttaa samaan aikaan ihan totaaliselta kusipäältä. Sinusta tulee samat vibat. Olet ehkä mukava, mutta samaan aikaan en edes tervehtisi, kun tulet kadulla vastaan :)

P.S. Etkä todellakaan ole työntekijä, kun olet noin paljon yrittäjän puolella. Mutta pidän provoilustasi. Tuollaisiakin ihmisiä tarvitaan, muutoin työni olisi liian helppoa, jos vastassa ei olisi mitä kummallisimpia ääliöitä ihan joka päivä, joukossa oma työantajani ;)

IATRe: Joulubonukset - paljonko sait?11.11.2018 20:23
"isännöitsijät paiskineet taas satoja tunteja palkattomia ylitöitä työantajansa pussiin"

Jos joku tekee satoja tunteja palkattomia ylitöitä, niin saa kyllä syyttää vain ja ainoastaan itseään. Ei ole tainnut sopimusneuvottelut mennä ihan nappiin?

Mitä itse kysymykseen tulee, niin näyttää siltä, että tavoitteena ollut tulos saavutetaan ja saadaan taas "joulubonuksena" 1kk palkkaa vastaava summa.

työntekijäisännöitsijäRe: Joulubonukset - paljonko sait?12.11.2018 9:06
""Itse en jakaisi jos olisin yrittäjä."

Itsepä hoidat taloyhtiösi.

Kommenteistasi tulee mieleen yksi paikallinen YH-Asuntojen isännöitsijä. Hän on toisaalta mukava, mutta toisaalta vaikuttaa samaan aikaan ihan totaaliselta kusipäältä. Sinusta tulee samat vibat. Olet ehkä mukava, mutta samaan aikaan en edes tervehtisi, kun tulet kadulla vastaan :)

P.S. Etkä todellakaan ole työntekijä, kun olet noin paljon yrittäjän puolella. Mutta pidän provoilustasi. Tuollaisiakin ihmisiä tarvitaan, muutoin työni olisi liian helppoa, jos vastassa ei olisi mitä kummallisimpia ääliöitä ihan joka päivä, joukossa oma työantajani ;)"

Hauska vastine, kiitos siitä. Muuten ihan oikein mutta olen todellakin työntekijä. En ole koskaan ollut eikä minusta koskaan tule yrittäjää. Tiedostan kyllä tästä saatavat paremmat tulot, epäilen vain omaa epävarmuuden sietokykyäni tilanteessa jos olisin yrittäjä. Ajattelen kuitenkin näitä asioita molemmilta kannoilta, työntekijän ja yrittäjän.

Olen myös pyrkinyt työsopimusta tehdessäni turvaamaan omat etuni jo etukäteen, nykyisessä sopimuksessa ei ole mitään bonuksellisia tavoitteita. Tosin täydet lomat tässä sopimuksessa on kyllä heti alusta asti ollut.

isännöitsijäRe: Joulubonukset - paljonko sait?15.11.2018 0:25
Asia selvä ja vilpitön.

Oma kantani on se, että "jos maksaa pähkinöillä, saa apinoita". Yrittäjä ei voi kuvitella, että saa työstään motivoituneen, innostuneen ja sitoutuneen työntekijäkaartin sillä, että maksaa heille alle alan mediaanin olevia palkkoja. Huonoilla palkoilla saa huonoja työntekijöitä, jotka käyttävät työaikaansa siihen, että miettivät miten kostavat työantajalleen huonot palkkansa. Aika huolestuttavaa, jos minulta kysytään. Alipalkattu työntekijä on arvaamaton ja vaarallinen.

Olin edellisessä työpaikassani selvittelemässä varkaustapausta, jossa työntekijä varasti yritykseltä rahaa käteiskassasta. Hän ei ollut teostaan pahoillaan, vaan oli aidosti sitä mieltä, että hän vain otti sen, mikä hänelle omasta mielestään kuului. Hän kompensoi itse matalaa palkkaansa toistuvilla varkauksilla käteiskassasta. Tietyssä mielessä ymmärrän täysin hänen tekonsa, vaikka se onkin väärin.

Huippuammattilaiselle kuuluu huippuammattilaisen palkka. Ja bonukset päälle.

Kohtuu palkkaRe: Joulubonukset - paljonko sait?25.11.2018 11:52
Kokouspalkkiot tulevat joulukuussa eli pyöreästi noin 15000 euroa. Peruspalkkani on noin 3900 euroa/kk mutta kun huomioidaan kokouspalkkiot niin noin 5000 euroa/kk. Palkka ei ole mikään erikoinen mutta työ siitä hyvä että samalla pystyy tekemään viraabelihommia. Minua on aina huvittanut nämä "ristoreippaat" ja muut ihme särmäilijät. Työni teen mutta mahdollisimman pienellä vaivalla. Töihin tulen kun jaksan ja lähden silloin kuin huvittaa. Isännöitsijän tehtävästä saa helposti muokattua itsensälaisen mutta sinun pitää olla käytännön huippuosaaja Viraabelihommat summaan mukaan niin noin 7200 eurossa mennään.

Is-TekRe: Joulubonukset - paljonko sait?25.11.2018 18:14
"Kokouspalkkiot tulevat joulukuussa eli pyöreästi noin 15000 euroa. Peruspalkkani on noin 3900 euroa/kk mutta kun huomioidaan kokouspalkkiot niin noin 5000 euroa/kk. Palkka ei ole mikään erikoinen mutta työ siitä hyvä että samalla pystyy tekemään viraabelihommia. Minua on aina huvittanut nämä "ristoreippaat" ja muut ihme särmäilijät. Työni teen mutta mahdollisimman pienellä vaivalla. Töihin tulen kun jaksan ja lähden silloin kuin huvittaa. Isännöitsijän tehtävästä saa helposti muokattua itsensälaisen mutta sinun pitää olla käytännön huippuosaaja Viraabelihommat summaan mukaan niin noin 7200 eurossa mennään."

Jos saa kysyä, minkä tyyppisiä viraabelihommia teet? Itse olen miettinyt jotain samansuuntaista kuviota.

Kohtuu palkkaRe: Joulubonukset - paljonko sait?26.11.2018 7:47
Nettikauppasta konsultointiin. Taivas on loppujen lopuksi vaan rajana.

isännöitsijäRe: Joulubonukset - paljonko sait?4.12.2018 22:06
"Kokouspalkkiot tulevat joulukuussa eli pyöreästi noin 15000 euroa."

No niin. Jollain (tai kaikilla) menee aina paremmin kuin itsellä.Täällä juteltiin jossain kohtaa, että on kova juttu vetää vuodessa kokouspalkkioita kahden kuukauden bruttopalkkaa vastaava summa. Se olisi 2500 eur/kk bruttona tienaavalle peräti 5000 euroa vuodessa kokouspalkkioita. Tuo summa triplana on jo iso summa. Siinä joutuu isännöintitoimistokin veloittamaan taloyhtiöltä jotain, että pystyy maksamaan työntekijälle kunnon kokouspalkkion.

Jos saat vuotuiset kokouspalkkiot 100-150:stä kokouksesta, tarkoittaa 15000 euroa peräti 100-150 euroa/kokous. Se on eri luokassa oleva kokouspalkkio kuin paikallisesti yleinen 30-50 euroa/kokous, brutto.

Tyhmäkin osaa laskea, ettei mistään 50 euron kokouspalkkiosta jää työntekijälle käteen juuri mitään, kun huomioidaan Suomen progressiivisesta ansiotulojen verotuksesta johtuva korkea marginaalivero. Jo 2500-3000 eur/kk (brutto) tienaava maksaa lisäansioistaan veroa noin 45 %. Kuka tekee pari-kolme tuntia YLITÖITÄ sen eteen, että saa nettona 26,50 euroa?

Esimerkkinä ma 26.11. klo 8:00-21:15. Minulle tuli yli viisi tuntia ylityötä yhdestä hallituksen kokouksesta. Kokouksen alkuaika oli klo 19:00 eli klo 16-19 oli 3 h odotusta. Varsinainen kokous järjestettiin isännöintitoimiston ulkopuolella. Kokous kesti klo 19:00-20:55. Siihen matkat päälle isännöintitoimistolta kokouspaikalle ja takaisin.

Yhdestä kokouksesta tuli 5,25 h ylityötä ja siitä saan rahaa nettona noin 26,50 euroa. Laskennallinen tuntipalkka odotus- ja ylityöajalta 5,05 euroa/h. Ylitöistä nettona 5,05 eur/h on mielestäni vähän, onhan tämä olevinaan asiantuntijatyötä. Siivooja saa normaalityöajalla kirkkaasti parempaa palkkaa!

isännöitsijäRe: Joulubonukset - paljonko sait?15.12.2018 15:10
"Kuka tekee pari-kolme tuntia YLITÖITÄ sen eteen, että saa nettona 26,50 euroa?"

Ei kukaan täysijärkinen, mutta epätoivoisesti rahaa tarvitseva tietysti. Joka euro on kotiinpäin, vaikka sen eteen joutuisi tekemään kuinka paljon työtä.

"Yhdestä kokouksesta tuli 5,25 h ylityötä ja siitä saan rahaa nettona noin 26,50 euroa. Laskennallinen tuntipalkka odotus- ja ylityöajalta 5,05 euroa/h."

Kuten sanoin edellä ja itselleni nyt vastaan: Jokainen euro on kotiinpäin. Ei ole "paha nakki" vetää yli 5 tunnin ylityöt, jos siitä saa 26,50 euroa.

Mutta palataan ketjun ajankohtaiseen aiheeseen: tuliko joulubonukset? Paljonko sinä sait?

Miten kävi? Minä sain nolla euroa. Yrittäjä tiettävästi "vähän" enemmän.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: