Sivuston ylläpitäjä


Ammattiliitto Pro
Selkämerenkuja 1 A
00180 Helsinki
www.proliitto.fi
jasenpalvelu@proliitto.fi
Puhelin 09 172 731

Liity jäseneksi nyt

Liity Pron jäseneksi tästä.

Kiinnostuitko?

Voit tilata isännöintialaa hoitavan Pron sopimusala-asiamiehen keskustelemaan sinun ja työtovereidesi kanssa isännöintialan kysymyksistä ja haasteista. Kerro meille mikä työpaikallasi askarruttaa, räätälöimme tilaisuuden tarpeisiinne. Ota yhteyttä!

Keskustelu

isännöitsijäIsännöitsijän auktoriteetti nollassa?31.10.2018 21:40
Sain juuri puhelun työkännykkääni. Kyllä, työpuhelimeni soi arki-ilta klo 21:20. Soitto tuli yksityisestä numerosta. Se on yleensä ensimmäinen varoitusmerkki. Miksi kenelläkään tarvitsee olla salainen numero? Kusipää vai rikollinen kyseessä? Vai molempia?

Vuokralainen oli vetänyt herneen nenään tänään saamastaan häiriöhuomautuksesta. On se jännä juttu, että nykyään ei saa edes ojentaa asukkaita, jotka häiritsevät naapureita. Isännöitsijää kohtaa ei ole pienintäkään kunnioitusta, vaan arki-iltana voi soittaa yksityisestä numerosta ja haistattaa pitkät isännöitsijälle. Uskomattomaksi on mennyt nuorten käytös. Nuoresta aikuisesta on tosiaan kysymys: internet-sukupolven 20-vuotias räkänokka, joka vietti lapsuutensa Habbo-hotellissa ja IRC-Galleriassa ja on nyt ihmeissään, kun rivitalossa asuessaan ei saa tehdä mitä huvittaa, milloin huvittaa. Isännöitsijän kirjeeseen pitää vastata häiriöpuhelulla. No, ainakin tuli todistetuksi, että kyseessä on tosiaan häirikkö. Jos hän ei olisi häirikkö, hän ei soittelisi häiriöpuheluita isännöitsijälle klo 21 jälkeen!

Pieni vinkki vuokralaisille: vaikka isännöitsijä onkin siivoojan palkalla pitkää päivää painava alimman kastin luuseri, on isännöitsijä sentään häiritsevää elämää viettävän vuokralaisen yläpuolella. Ei kannata kovin montaa pilapuhelua soittaa tai lähtee kämppä alta. Siihen isännöitsijä sentään pystyy, jos ei paljon muuhun.

Millaisia tilanteita sinä kohtaat työssäsi? Hyppivätkö niin vuokralaiset, osakkaat, hallituksen jäsenet ja puheenjohtajat kuin huoltomiehetkin silmillesi? Paljonko isännöitsijällä on auktoriteettia?

Is-TekRe: Isännöitsijän auktoriteetti nollassa?1.11.2018 17:27
Ei hypi. Mulla on firman kännykkä joka jää toimistolle kun poistun kotiin. Jos kännykkä tulee mukaan kotiin, laitan puhelujärjestelmästä sen kiinni klo 16.00 eteenpäin. Lisäksi henkilökohtainen numeroni on salainen, ja sitä en jaa kenellekään.

isännöitsijäRe: Isännöitsijän auktoriteetti nollassa?2.11.2018 19:53
Toimit oikein. Myös työantajani eli yrittäjä pitää puhelinta kiinni, mutta minä palvelen asiakkaita. Ei se 2500 eur/kk tule tyhjästä, kuten tapaan sanoa.

Yrittäjä lomailee, mitä teen töitä.

AITRe: Isännöitsijän auktoriteetti nollassa?4.11.2018 22:11
Miksi ihmeessä nimimerkki "isännöitsijä" vastaa työpuheluihin ylipäänsä illalla? Ei siihen ainakaan työnantaja voi velvoittaa. Tai jos niin sovitaan, niin sitten lienee sovittu myös korvauksesta (?) Itse toimin kuten Is-Tek eli kännykkä jää aina toimistolle työpäivän päätteeksi. Tuntuu oikeastaan aika hullulta ajatukselta, että joku ottaa työkännykän mukaansa vapaa-ajalle. Ja jos töiden puolesta on puhelinetu, niin lienee aika yksinkertaista olla vastaamatta tuntemattomiin numeroihin tai numeroihin, jotka ei ole tuttavien.

työntekijäisännöitsijäRe: Isännöitsijän auktoriteetti nollassa?6.11.2018 15:14
"Miksi ihmeessä nimimerkki "isännöitsijä" vastaa työpuheluihin ylipäänsä illalla?"

Jostain pitää saada aina uusia valittamisen aiheita. Sinänsä hyvä että yksi valittaa täällä kohtaloaan, muuten olisi melko hiljaista...

Omakin työpuhelimeni jää toimistolle, jos se jonkun kokouksen jälkeen kulkeutuukin kotiin niin äänettömällä on toimistolle asti.

isännöitsijäRe: Isännöitsijän auktoriteetti nollassa?10.11.2018 17:55
"Mulla on firman kännykkä joka jää toimistolle kun poistun kotiin. Jos kännykkä tulee mukaan kotiin, laitan puhelujärjestelmästä sen kiinni klo 16.00 eteenpäin. Lisäksi henkilökohtainen numeroni on salainen, ja sitä en jaa kenellekään."

Minulle on käynyt jopa niin, että asiakkaat (yksi hallituksen puheenjohtaja ja yksi taloyhtiön osakkeenomistaja) ovat onkineet henkilökohtaisen numeroni ja soittavat sitten siviilikännykkääni, kun työkännykkäni on kiinni. Ihan oikeasti. Kyllä asiakkaat vaativat palvelua.

isännöitsijäRe: Isännöitsijän auktoriteetti nollassa?10.11.2018 18:00
"Miksi ihmeessä nimimerkki "isännöitsijä" vastaa työpuheluihin ylipäänsä illalla?"

En yleensä vastaakaan, mutta joskus illalla pitää antaa "saattohoitoa" päivän askareille. Joku osakas tulee töistä kotiin klo 18 ja haluaa kysyä isännöitsijältä, miten vesivahingoin kuivaus etenee hänen asunnossaan, niin onhan se selvä, että isännöitsijä pitää voida tavoittaa, kun osakkaan elämässään on ns. erikoistilanne päällä. Tämä sen lisäksi, että osakas saa kyllä työpäivän aikana isännöitsijältä tietoa, miten prosessi etenee.

"Tuntuu oikeastaan aika hullulta ajatukselta, että joku ottaa työkännykän mukaansa vapaa-ajalle."

Aika usein tulee puheluita heti työpäivän päättymisen jälkeen, joten joskus on hyvä olla tavoitettavissa.

AITRe: Isännöitsijän auktoriteetti nollassa?11.11.2018 12:22
" Aika usein tulee puheluita heti työpäivän päättymisen jälkeen, joten joskus on hyvä olla tavoitettavissa."

Eli on siis aivan oma valintasi ollut, että vastailet työpuheluihin työpäivän jälkeen vielä. Silloin ainoa syyllinen tilanteeseen löytyy peilistä katsomalla. Tätä "silmille hyppimistä" tapahtuu niin kauan kunnes laitat itse sille stopin ja asetat rajat.

Itse olen tehnyt hallituksen jäsenille, urakoitsijoille yms. selväksi, että olen töissä arkisin klo. 8-16 välillä ja silloin tavoittaa puhelimitse ja sähköpostilla. On siis turha soitella maanantaiaamuna klo. 7.30, koska en ole silloin vielä töissä. Puhumattakaan arki-illoista ja viikonlopuista. Jos hallituksen jäsenellä tai osakkaalla on isännöitsijälle asiaa, niin 40 tuntia viikossa pitäisi olla riittävä aika ottaa yhteyttä.

Eli tee nyt hyvä mies/nainen sinne hallituksille selväksi, ettet ole mikään hätäkeskuksen päivystys, jonka saa aina kiinni, vaan ihan normaali palkkatyössä oleva toimistotyöntekijä, jolla on selvät työajat milloin olla yhteydessä.

Is-TekRe: Isännöitsijän auktoriteetti nollassa?11.11.2018 14:42
"Joku osakas tulee töistä kotiin klo 18 ja haluaa kysyä isännöitsijältä, miten vesivahingoin kuivaus etenee hänen asunnossaan, niin onhan se selvä, että isännöitsijä pitää voida tavoittaa, kun osakkaan elämässään on ns. erikoistilanne päällä. "

No ei todellakaan ole selvää. Minua se osakas ei ainakaan tavoita, eikä tule ikinä tavoittamaan ennen aamua, vaikka olisi miten paha erikoistilanne.

isännöitsijäRe: Isännöitsijän auktoriteetti nollassa?15.11.2018 0:05
En tiedä mikä tämän kaupungin ihmisiä vaivaa. Asiakkaat keksivät kaikenlaista. Kerran isännöitsijä eli minut haluttiin kiinteistökatselmukseen klo 21 jälkeen arki-iltana ja toinen taloyhtiö haluaa isännöitsijän paikalle lauantaina, kun rivitaloyhtiössä on pihatalkoot. Silloin katselmoitiin pihaa!

Minä tietysti lauantaina pihakatselmuksessa ilman palkkaa sekä toisessa taloyhtiössä klo 21-22 illalla. kiinteistökatselmuksessa.

Porukka on sekopäistä. Kaikkia vaatimuksia pidetään "normaaleina".

Is-TekRe: Isännöitsijän auktoriteetti nollassa?15.11.2018 0:28
Porukka on sekopäistä. Kaikkia vaatimuksia pidetään "normaaleina".

Kyse ei ole kaupungeista, asukkaista tai taloyhtiöistä. Kyse on vain ja ainoastaan sinusta. Koska ainakin nettikommenttiesi perusteella suostut kaikkeen, kehdataan kaikkea myös pyytää. Opettele sanomaan ei näille klo 21 ja lauantain katselmuksille niin kohta niitä ei enää edes ehdoteta.

AlallaRe: Isännöitsijän auktoriteetti nollassa?16.11.2018 9:57
"Kyse on vain ja ainoastaan sinusta. "

Touche.

" Minä tietysti lauantaina pihakatselmuksessa ilman palkkaa sekä toisessa taloyhtiössä klo 21-22 illalla kiinteistökatselmuksessa."

Miten se sanonta menikään, "tyhmyydestä sakotetaan" (?) Ei sinun siellä pihakatselmuksissa viikonloppuna tarvitse olla. Kuten edellä todettiin, niin tuota rallia jatkuu niin kauan, kuin sinä sen sallit. Sanot EI kaikille viikonlopun parlamenteille yms. niin ei niitä hetken päästä edes kysellä enää. Esimerkki parin viikon takaa: Hallituksen puheenjohtaja ehdotti kokousta taloyhtiöön lauantaille klo. 14. Kysyin, että kuka toimii sijastani kokouksen sihteerinä, koska en viikonloppuisin ole töissä. Seuraava ehdotus oli torstaille klo. 18 alkaen. Kerroin hinnan klo. 18 alkavalle kokoukselle. Lopputulemana kokous pidettiin kyseisenä torstaina klo. 15 alkaen. Selvisivät noin puolella hintaa verrattuna iltakokoukseen.

isännöitsijäRe: Isännöitsijän auktoriteetti nollassa?16.11.2018 22:20
"Koska ainakin nettikommenttiesi perusteella suostut kaikkeen, kehdataan kaikkea myös pyytää."

Olet täysin oikeassa. Tästä päästään kuitenkin siihen, että yleensä silloin, kun aivan kaikki saadaan järjestymään asiakkaan toiveen mukaan, myös hinta on sen mukainen. Voin kuvitella, miten jossain viiden tähden hotellissa asiakkaalle tosiaan järjestetään aivan kaikki juuri siten ja silloin kun hän haluaa. Asiakas on kuningas! Tosin hintalappu on sen mukainen.

Turhauttavinta onkin katsella sitä, että toisin kuin pornonäyttelijä, minä en tienaa yhtään sen enempää vaikka suostun aivan kaikkeen. Kuten edellä vihjaan, eikö ole loogista ja luonnolista, että omassa palkassani pitäisi näkyä se, että teen juttuja, joihin kaikki isännöitsijät eivät suostu? Eräällä alalla maksetaan ekstraa siitä, jos venyy kameran edessä mitä uskomattomampiin suorituksiin ja niin sen kuuluukin olla: Jos teet enemmän kuin joku toinen, olet ansainnut suuremman palkan.

Minä voin olla mukana kiinteistökatselmuksessa klo 22, istua hallituksen kokousta arkena tai sunnuntaina klo 19-21 ja katselmoida pihaa lauantaina, mutta valittamiseni alkaakin vasta siinä vaiheessa, kun mikään edellä mainittu ei tuo euroakaan ekstraa omaan lompakkooni. Se on viimekädessä ainut ongelma.

Tällä huumorinsävyttämällä kommentilla siirtykäämme viikonlopun viettoon!

Ei voi olla tottaRe: Isännöitsijän auktoriteetti nollassa?25.11.2018 11:25
Viimeistään tästä ketjusta saa sen käsityksen, että isännöitsijät ovat selkärangattomia sylkykuppeja jotka ottavat vaikka pj:ltä ja vara pj:ltä korvauksetta hanuriin jos kehtaavat vain kysyä. Huumorilinjalla edetään siis kuten tämä koko ketjuihin näyttäisi olevan. Vakavasti sanottuna pointti on se, että SINÄ ja VAIN AINOASTAAN SINÄ olet se jota syyttää koska katselmukseen aivan omastatahdostasi korvauksitta osallistut. Taidat edustaa ns. Pullamössösukupolvea? Työskentele kovaa mutta viisaasti.

En minä ole trolliRe: Isännöitsijän auktoriteetti nollassa?25.11.2018 11:30
Toivottavasti kukaan ei usko että tällainen nimimerkin "Isännöitsijä" kuvaama työpaikka oikeasti olisi olemassa. Tämä palsta on ammattiliiton ylläpitämä ja se toki paistaa viestien sävystä jossa yrittäjä esitetään kapitalistiriistäjäsikana ja työntekijä oikeana työn orjana.

isännöitsijäRe: Isännöitsijän auktoriteetti nollassa?4.12.2018 22:10
"Taidat edustaa ns. Pullamössösukupolvea"

Pullamössösukupolvi ei työskentele kovaa. Pullamössöt lähtevät ekana kotiin ja kun asunnosta löytyy ruumis, he toteavat tilanteen kuuluvan poliisille, vaikka aktiivinen isännöitsijä voi aivan hyvin vetää suojavaatteet päälle ja auttaa ruumiin nostamisessa ruumisautoon.

Ketju ei ole huumoria vaan perustuu tosielämään, joka on joskus tarua ihmeellisempää.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: