Sivuston ylläpitäjä


Ammattiliitto Pro
Selkämerenkuja 1 A
00180 Helsinki
www.proliitto.fi
jasenpalvelu@proliitto.fi
Puhelin 09 172 731

Liity jäseneksi nyt

Liity Pron jäseneksi tästä.

Kiinnostuitko?

Voit tilata isännöintialaa hoitavan Pron sopimusala-asiamiehen keskustelemaan sinun ja työtovereidesi kanssa isännöintialan kysymyksistä ja haasteista. Kerro meille mikä työpaikallasi askarruttaa, räätälöimme tilaisuuden tarpeisiinne. Ota yhteyttä!

Keskustelu

isännöitsijäPaljonko tienaat putkiremontista?16.9.2017 13:16
Putkiremontti taloyhtiössä lisää isännöitsijän työmäärä merkittävästi. Suunnittelun aloittamisesta putkiremontin loppumiseen ja taloudellisen loppuselvityksen päättymiseen menee jopa 1,5-2 vuotta. Koska suurin osa suomalaisista isännöitsijöistä työskentelee työntekijöinä, kiinnostaa nyt erityisesti miten palkansaajaisännöitsijää palkitaan putkiremontin aiheuttamasta lisätyöstä. Aiheen ajankohtaisuus kumpuaa isännöimästäni taloyhtiöstä, jossa päätettiin tällä viikolla aloittaa linjasaneerauksen hankesuunnittelu.

Paljonko sinulle on maksettu putkiremontin läpiviemisen aiheuttamasta lisääntyneestä työmäärästä extraa? Saatko muutakin kuin kokouspalkkiot? Kuuluuko palkansaajana toimivan isännöitsijän saada mitään muuta kuin kokouspalkkiot putkiremontin läpiviennistä? Vai tehdäänkö putkiremontit palkattomina ylitöinä?

Ajatusleikkinä: jos putkiremontti aiheuttaa isännöitsijälle lisätyönä muutaman hallituksen kokouksen, muutaman ylimääräisen yhtiökokouksen, urakkaneuvottelut, asukasinfot ja työmaakokoukset urakan aikana tekee se ehkä 20 kokousta putkiremontin suunnittelun aloittamisesta loppuun saattamiseksi. Riippuen työntekijänä toimivalle isännöitsijälle maksettavasta kokouspalkkiosta, onko 20 kokousta iso summa rahaa vai ei. Jos saat 40 euroa/kokous, tarkoittaa se isännöitsijän lisäansioiksi koko putkiremontin hoitamisesta peräti 800 euroa (brutto). Verojen jälkeen se tekee noin 500 euroa nettoa. Jos putkiremontista aiheutuu ylimääräistä työ noin 160 tuntia, ei ensimmäisenä kannata laskeskella tuntipalkkaa putkiremontin tuomasta lisätyöstä.

Tällä palkkiomallilla (suhteessa putkiremontista aiheutuvaan työmäärään) isännöitsijän kannattaa tehdä kaikkensa, että taloyhtiössä lykätään putkiremontin toteuttamista niin pitkään kuin mahdollista! Onko tämä taloyhtiön etu?

isännöitsijäRe: Paljonko tienaat putkiremontista?16.9.2017 13:20
Tuosta voi lukea rivien välistä, että työntekijänä olevan isännöitsijän on pakko saada muutakin kompensaatiota putkiremontista kuin pelkät kokouspalkkiot.

isännöitsijäRe: Paljonko tienaat putkiremontista?16.9.2017 13:50
Hätäisenä vastaan jo itselleni. Mitä isännöitsijän kuuluu saada putkiremontin hoitamisesta?

Kaikki lähtee työajan seuraamisesta. Suomen työaikalain mukaan ylityöt korvataan ylityökorvauksella. Jos putkiremontti aiheuttaa työpäivän venymisen ylitöille, maksetaan siitä rahaa toteutuneiden ylityötuntien mukaisesti sen verran, mitä laki sanoo.

Jos isännöitsijällä on niin vähän töitä, että putkiremontin pyöritys uppoaa normaaliin 8 tunnin työpäivään ja 40 tunnin työviikkoon, ei putkiremontista kuulu maksaa palkansaajaisännöitsijälle euroakaan extraa. Jos putkiremontti aiheuttaa oikeasti 160 tuntia ylitöitä, maksetaan siltä ajalta palkka + ylityökorvaus Suomen työaikalain mukaan. Yksinkertaista.

Oikeastaan ei olisi pitänyt edes kysyä, paljonko putkiremontin hoitamisesta saa. Olisi pitänyt kysyä, paljonko ylitöiden tekemisestä maksetaan. Voiko edellä mainittuun vastata muuta kuin ylityökorvauksen olevan tietenkin lain mukainen? Mitä muutakaan ylityökorvaus voisi olla? Työaikalain vastaista ylityökorvausta?

Jos putkiremontti oikeasti aiheuttaa 160 tunnin ylityöt, joka kaikki on vuorokautista ylityötä, korkeintaan kaksi tuntia päivässä eikä viikoittaista ylityötä kerry, saa isännöitsijä putkiremontin hoitamisesta noin yhden kuukauden palkan + 50 % maksetusta palkasta ylityökorvauksena. Ei se 1,5 kuukauden palkka paljoa ole, mutta sentään enemmän kuin muutama kokouspalkkio.

PenaRe: Paljonko tienaat putkiremontista?18.9.2017 21:11
Kaikista remonteista tietyn prosentin mukaan tulee korvaukset. Ei merkitystä teetkö työajalla vai ei.
Jos urakka summa esim. 500 000e. Saat tästä sopimuksen mukaan maksettavan korvauksen. Isännöinti toimisto tietenki vetää osansa välistä. Olikohan 50 000? asti 4% ja tästä sitten pienenee summan kasvaessa. Ei koske siis pelkästään putkiremonttia, vaan kaikkia isompia remontteja. Pienemmät sitten erillis laskutuksena josta siivu itselle.

Rakennusinspector-hallituksen pjRe: Paljonko tienaat putkiremontista?3.10.2019 10:27
Miksi kuukausipalkkaa nauttivan työntekijän pitäisi saada joku ?provikka? siitä että hoitaa työtehtäviään?
Jos menee ylitöiksi, niin niistä toki työsopimuksen mukaiset ylityökorvaukset.

Ylimääräiset provisiot korjaushankkeista on suoraan asiakkaalta pois.
Pahimmillaan ne on sidottuja urakkasummaan, jolloin isännöitsijän etu on hankkia mahdollisimman kallis urakoitsija.
Asiakkaan ja palveluntuottajan edut on silloin pahasti ristiriidassa.
Isännöinti on luottamustehtävä ja tällainen eturistiriita lyö pahasti asiakkaan näpeille.

Entinen isännöitsijäRe: Paljonko tienaat putkiremontista?4.10.2019 20:30
"Jos menee ylitöiksi, niin niistä toki työsopimuksen mukaiset ylityökorvaukset." Mitkä ylityökorvaukset? Ennen arvostamani kolumnisti Jyrki Vesikansa totesi taannoin, että isännöinti on kutsumusammatti eikä siitä pidä maksaa mistään ylitöistä. Ja totesi että myös sairaanhoitajat tekevät iltaisin töitä.....

isännöitsijäRe: Paljonko tienaat putkiremontista?6.10.2019 21:01
"Isännöitsijä tekee töitä keskimäärin 43,2 tuntia viikossa. Työaika on noussut vuodesta 2007 liki kahdella tunnilla viikossa. Vuonna 2010 viikoittainen työaika oli melkein tunnin lyhyempi kuin nyt. Silti puolet vastaajista kokee, ettei taloyhtiöiden strategiseen johtamiseen ole riittävästi aikaa. Samalla puolet kertoo, ettei pysty laskuttamaan asiakkailta kaikkea heille tehtyä työtä."

Alalla on paljon haasteita.

Isännöitsijä evp.Re: Paljonko tienaat putkiremontista ?18.12.2020 21:19
Alalla olleena tiedän tapauksia, jolloinka putkiremontin hoitelee talosta löytyvä osaava henkilö ,ehkä alan ammattilainen joka tekee järjestelyhommat ym.talkoilla, mutta isännöitsijäfirma ( Suomen suurin ) laskuttaa hinnaston mukaisen hallinnointipalkkion jsännöitsijäei juurikaan näy työmaalla mutta rahastus kyllä hallitaan. Työmaakokouksetkin pidetään päivällä joten ei niistäkään pitäisi tsännöintiifirmalle maksaa. Mutta täytyyhän ruotsalaisen pääomarahoitusyhtiön tehdä tiliä jotta saadaan Altor nelosen pääomarahastolle kunnon tuottoVastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: